• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 31. maija noteikumi Nr. 379 "Noteikumi par kārtību, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināro (veselības) sertifikātu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2005., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109631-noteikumi-par-kartibu-kada-izsniedz-dzivnieku-un-dzivnieku-izcelsmes-produktu-veterinaro-veselibas-sertifikatu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.380

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija noteikumos Nr.633 "Kārtība, kādā administrē Eiropas Savienības atbalstu vīnogu misas izmantošanai un uzglabāšanai"

Vēl šajā numurā

03.06.2005., Nr. 88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 379

Pieņemts: 31.05.2005.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

Ministru kabineta noteikumi Nr.379

Rīgā 2005.gada 31.maijā (prot. Nr.32 35.§)

Noteikumi par kārtību, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināro (veselības) sertifikātu

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 25.panta 7.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināro (veselības) sertifikātu (turpmāk – sertifikāts).

2. Lai saņemtu sertifikātu, privātpersona iesniedz attiecīgajā Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmāk – dienests) teritoriālajā struktūrvienībā iesniegumu.

3. Sertifikātu privātpersonai dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu apriti regulējošajos normatīvajos aktos (turpmāk – veterinārie normatīvie akti) (pielikums) noteiktajos gadījumos izsniedz un apstiprina dienesta veterinārais inspektors vai veterinārārsts, kuru dienests pilnvaro izsniegt un apstiprināt sertifikātu (turpmāk – pilnvarota persona).

4. Pilnvarotā persona pārzina:

4.1. veterināros normatīvos aktus;

4.2. kārtību, kādā aizpilda un izsniedz sertifikātu;

4.3. informāciju, kas nepieciešama sertifikāta apstiprināšanai;

4.4. pārbaudes un analīzes (to veidus un apjomu), kas veicamas pirms sertifikāta apstiprināšanas.

5. Pilnvarotā persona neapstiprina:

5.1. informāciju, par kuras pareizību tā nav pārliecināta vai kuru tā nevar pārbaudīt;

5.2. neaizpildītas vai nepilnīgi aizpildītas sertifikāta veidlapas;

5.3. sertifikātu, ja attiecīgie dzīvnieki vai dzīvnieku izcelsmes produkti nav pārbaudīti;

5.4. sertifikātu, ja nav veikta attiecīgo dzīvnieku vai dzīvnieku izcelsmes produktu veterinārā kontrole.

6. Ja pilnvarotās personas rīcībā ir citi atbilstoši sertifikāti vai apliecības, tā sertifikātu apstiprina, pamatojoties uz minētajiem dokumentiem.

7. Pilnvarotā persona apstiprina sertifikātu, ja nepieciešamo informāciju:

7.1. kas ir minēta šo noteikumu 4., 5. un 6.punktā, viņai ir sniegusi cita pilnvarota persona vai persona, kurai saskaņā ar dienesta pilnvarojumu ir tiesības izsniegt dokumentus, kas nepieciešami sertifikāta aizpildīšanai un apstiprināšanai;

7.2. tā ir ieguvusi, pamatojoties uz veterinārajos normatīvajos aktos minētām valsts uzraudzības programmām, atzītām kvalitātes nodrošināšanas sistēmām vai epidemioloģiskās uzraudzības sistēmu.

8. Dienests izstrādā vienotu sertifikātu izsniegšanas kārtību, nodrošinot informācijas pieejamību par izsniegtajiem sertifikātiem (kura pilnvarotā persona ir izsniegusi attiecīgo sertifikātu).

9. Pilnvarotajai personai nav tiešas komerciālas intereses par dzīvniekiem vai dzīvnieku izcelsmes produktiem, kam tiek izsniegts sertifikāts, vai novietnēm un uzņēmumiem, no kuriem tie nāk.

10. Sertifikātu aizpilda valsts valodā un vismaz vienā no galamērķa valsts oficiālajām valodām.

11. Dienests izsniegto sertifikātu kopijas uzglabā piecus gadus.

12. Dienestā ir izveidota kontroles sistēma, lai nepieļautu viltotu vai maldinošu sertifikātu izgatavošanu, izsniegšanu un izmantošanu.

13. Ja tiek konstatēti viltoti vai maldinoši sertifikāti, dienests veic attiecīgu pārbaudi vai dienesta izmeklēšanu.

14. Ja dienesta izmeklēšanas vai pārbaudes laikā konstatē, ka:

14.1. pilnvarotā persona, apstiprinot sertifikātu, ir apzināti norādījusi nepatiesu informāciju (maldinājusi), dienests saskaņā ar iekšējiem normatīvajiem aktiem veic visus pasākumus, lai nepieļautu šādu nodarījumu atkārtošanos;

14.2. privātpersona ir apzināti sniegusi nepatiesu informāciju (maldinājusi) vai izdarījusi labojumus apstiprinātā sertifikātā, dienests saskaņā ar iekšējiem normatīvajiem aktiem veic visus pasākumus, lai nepieļautu šādu nodarījumu atkārtošanos.

15. Dienests turpmāk atsaka izsniegt sertifikātu privātpersonai, kura sniegusi nepatiesu informāciju vai izdarījusi labojumus apstiprinātā sertifikātā.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Padomes 1996.gada 17.decembra Direktīvas 96/93/EK par dzīvnieku un dzīvnieku produktu sertificēšanu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 4.jūniju.

 

Pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 31.maija noteikumiem Nr.379

Normatīvie akti, kas regulē dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu apriti

Nr. p.k.

Dzīvnieki

vai dzīvnieku

izcelsmes produkti

Normatīvie akti

1.

Liellopi (govis) un cūkas

Ministru kabineta 2002.gada 30.aprīļa noteikumi Nr.175

“Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un

apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki”

Ministru kabineta 2004.gada 13.aprīļa noteikumi Nr.301

“Veterinārās prasības govju un cūku apritei”

2.

Liellopu sperma

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.204

“Veterinārās prasības dzīvnieku spermas, olšūnu un embriju tirdzniecībai”

3.

Liellopu olšūnas un embriji

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.204

“Veterinārās prasības dzīvnieku spermas, olšūnu un embriju tirdzniecībai”

4.

Zirgu dzimtas dzīvnieki

Ministru kabineta 2002.gada 30.aprīļa noteikumi Nr.175

“Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un

apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki”

Ministru kabineta 2004.gada 18.marta noteikumi Nr.145

“Noteikumi par veterinārajām prasībām zirgu apritei un

importam no trešajām valstīm”

5.

Kuiļu sperma

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.204

“Veterinārās prasības dzīvnieku spermas, olšūnu un embriju tirdzniecībai”

6.

Diennakti veci cāļi un inkubējamās olas

Ministru kabineta 2004.gada 13.aprīļa noteikumi Nr.302

“Mājputnu un inkubējamo olu aprites kārtība”

7.

Akvakultūras dzīvnieki un produkti

Ministru kabineta 2004.gada 18.marta noteikumi Nr.141 “Veterinārās prasības zivju un molusku iegūšanai, akvakultūras dzīvnieku un akvakultūras produktu pārvadāšanai un piedāvājumam tirgū”

Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa noteikumi Nr.251 “Piena un piena produktu aprites noteikumi”

8.

Aitas un kazas

Ministru kabineta 2002.gada 30.aprīļa noteikumi Nr.175

“Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un

apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki”

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.206

“Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei”

9.

Citi dzīvnieki, to sperma, olšūnas un embriji

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.204

“Veterinārās prasības dzīvnieku spermas, olšūnu un embriju tirdzniecībai”

10.

Visas dzīvnieku grupas

Ministru kabineta 2003.gada 16.decembra noteikumi Nr.713 “Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi”

11.

Svaiga gaļa

(izņemot

mājputnu gaļu)

Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumi Nr.214

“Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Ministru kabineta 2002.gada 14.maija noteikumi Nr.185

“Noteikumi par veterinārās ekspertīzes veikšanai

nepieciešamajiem darba apstākļiem un veterinārās

ekspertīzes veikšanas kārtība”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 23.decembra noteikumi Nr.555 “Veterinārās un higiēnas prasības kautuvēm, kārtība, kādā dzīvnieki tiek nokauti realizācijai, un higiēnas prasības gaļas iegūšanai”

Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.230

“Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, atkaulošanai,

sagriešanai un iepakošanai”

12.

Svaiga mājputnu gaļa

Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumi Nr.214

“Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Ministru kabineta 2001.gada 30.oktobra noteikumi Nr.460 “Putnu un trušu gaļas aprites noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 14.maija noteikumi Nr.185

“Noteikumi par veterinārās ekspertīzes veikšanai nepieciešamajiem darba apstākļiem un veterinārās ekspertīzes veikšanas kārtība”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.230

“Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, atkaulošanai,

sagriešanai un iepakošanai”

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.209

“Noteikumi par dzīvnieku veselības prasībām tirdzniecībā ar svaigu putnu gaļu”

13.

Gaļas produkti

Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumi Nr.214

“Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Ministru kabineta 2001.gada 2.oktobra noteikumi Nr.427 “Gaļas produktu ražošanas noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.208

“Veterinārsanitārās prasības, kas noteiktas gaļas produktu tirdzniecībai ar Eiropas Savienības dalībvalstīm”

14.

Malta gaļa un gaļas izstrādājumi

Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumi Nr.68

“Higiēnas prasības maltas gaļas un gaļas izstrādājumu

ražošanai un izplatīšanai”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 23.decembra noteikumi Nr.555
“Veterinārās un higiēnas prasības kautuvēm, kārtība, kādā dzīv­nieki tiek nokauti realizācijai, un higiēnas prasības gaļas iegūšanai”

Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.230

“Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, atkaulošanai,

sagriešanai un iepakošanai”

15.

Olu produkti

Ministru kabineta 2002.gada 27.augusta noteikumi Nr.392 “Olu produktu aprites noteikumi”

16.

Akvakultūras produkti

Ministru kabineta 2004.gada 18.marta noteikumi Nr.141

“Veterinārās prasības zivju un molusku iegūšanai,

akvakultūras dzīvnieku un akvakultūras produktu

pārvadāšanai un piedāvājumam tirgū”

17.

Divvāku gliemji

Ministru kabineta 1999.gada 20.jūlija noteikumi Nr.265

“Higiēnas un marķējuma prasības dzīvo gliemeņu

piedāvājumam tirgū”

18.

Zvejas produkti

Ministru kabineta 1998.gada 17.marta noteikumi Nr.89

“Noteikumi par higiēnas prasībām un svaiguma un lieluma kritērijiem zvejas produktu ražošanai un piedāvājumam tirgū”

19.

Trušu un saimniecībās audzētu medījamo dzīvnieku gaļa

Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumi Nr.214

“Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Ministru kabineta 2002.gada 14.maija noteikumi Nr.185

“Noteikumi par veterinārās ekspertīzes veikšanai

nepieciešamajiem darba apstākļiem un veterinārās

ekspertīzes veikšanas kārtība”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 23.decembra noteikumi Nr.555 “Veterinārās un higiēnas prasības kautuvēm, kārtība, kādā dzīvnieki tiek nokauti realizācijai, un higiēnas prasības gaļas iegūšanai”

20.

Medījumu gaļa

Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumi Nr.214

“Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Ministru kabineta 2002.gada 14.maija noteikumi Nr.185

“Noteikumi par veterinārās ekspertīzes veikšanai

nepieciešamajiem darba apstākļiem un veterinārās

ekspertīzes veikšanas kārtība”

Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumi Nr.203

“Gaļas un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”

Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumi Nr.605 “Kārtība, kādā veicama nomedīto savvaļas dzīvnieku pirmapstrāde, un higiēnas prasības nomedīto savvaļas dzīvnieku gaļas apstrādei un tās sagatavošanai izplatīšanai”

21.

Piens un piena produkti

Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa noteikumi Nr.251

“Piena un piena produktu aprites noteikumi”

22.

Citi dzīvnieku izcelsmes produkti

Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumi Nr.207

“Noteikumi par veterinārajām prasībām tirdzniecībai ar dzīvnieku izcelsmes produktiem”

Zemkopības ministrs M.Roze

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!