• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāju un pārrunājot dabasgāzes tarifu projektus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2005., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2005.gada 2.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

03.06.2005., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāju un pārrunājot dabasgāzes tarifu projektus

Trešdien, 1.jūnijā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja Inna Šteinbuka Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2004.gada pārskatu. Tikšanās laikā pārrunātas arī regulējamo nozaru aktualitātes.
I.Šteinbuka informēja I.Ūdri, ka nākamnedēļ paredzēts izskatīt akciju sabiedrības “Latvijas gāze” dabasgāzes tarifu projektus 2005.-2007.gadam. Laikā no projektu saņemšanas līdz šim brīdim aktīvi noritēja sabiedrības informēšana un viedokļu izzināšana, komisijas pārstāvji ir tikušies ar patērētāju pārstāvjiem, zinātnieku konsultatīvo padomi un pieaicinātiem speciālistiem. I.Šteinbuka norādīja, ka neviens neapšauba nepieciešamību pārskatīt dabasgāzes tarifus, jo tie pamatoti ar piegādes cenu izmaiņām.
Attiecībā uz elektronisko sakaru nozari I.Šteinbuka paskaidroja, ka tuvākajā laikā tiks izskatīts jautājums par starpsavienojumu tarifu augšējās robežas noteikšanu trim lielākajiem elektronisko sakaru operatoriem. Esošā lēmuma un noteiktās starpsavienojumu tarifu augšējās robežas piemērošanu tiesa ir apturējusi. Tika izteikta cerība, ka starpsavienojumu tarifu ierobežošana un jaunu tirgus dalībnieku ienākšana nostiprinās pašreizējo tendenci samazināties sakaru pakalpojumu cenām.
I.Ūdre ieteica vairāk uzmanības veltīt Eiropas Savienības elektroenerģijas tirgus direktīvas ieviešanai, risinot jautājumu par augstsprieguma tīklu nodalīšanu. I.Ūdre un I.Šteinbuka pārrunāja arī iespējamo valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” restrukturizāciju un ar to saistītos jautājumus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!