• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs no 30. maija līdz 6. jūnijam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2005., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.2005., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs no 30. maija līdz 6. jūnijam

VIKE_ANO.PNG (96046 bytes)
Attēlā: Latvijas Republikas Valsts prezidente, ANO ģenerālsekretāra īpašā sūtne Vaira Vīķe–Freiberga un ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans (centrā) kopā ar pārējiem ANO ģenerālsekretāra īpašajiem sūtņiem

Piedaloties ANO darba apspriedē

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 1.jūnijā, Ņujorkā piedalījās ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana un ANO Ģenerālās asamblejas prezidenta Žana Pinga rīkotajā darba apspriedē par ANO ģenerālsekretāra piecu īpašo sūtņu un ANO Ģenerālās asamblejas prezidenta palīgu sadarbību līdz šā gada septembrim, kad notiks ANO Ģenerālā asambleja, atzīmējot ANO dibināšanas 60.gadadienu. ANO ģenerālsekretārs ir uzsvēris, ka līdz septembrim vēlas panākt būtisku progresu dalībvalstu gatavībā atbalstīt ANO reformas. Vēlreiz akcentējot nepieciešamību panākt dalībvalstu kompromisu par ANO reformēšanu, lai tā iegūtu mūsdienu situācijai pasaulē atbilstošu efektivitāti, tikšanās dalībnieki apspriedās par aktualitātēm un dažādu valstu nostāju minēto reformu jautājumos, ietverot Cilvēktiesību komisiju un ANO Drošības padomi.

Valsts prezidenta preses dienesta foto

Pasniedzot Viestura ordeni bijušajam NATO Eiropas spēku komandierim

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 1.jūnijā, Ņujorkā pasniedza Viestura ordeni bijušajam NATO Eiropas spēku komandierim Džozefam Ralstonam, uzsverot viņa ieguldījumu Latvijas ceļā uz NATO. Prezidente iepazīstināja Dž.Ralstonu ar ordeņa un Latvijas tapšanas vēsturi, atzīmējot, ka Viestura ordenis tiek piešķirts tiem, kas savu darbu un pūles veltījuši Latvijas aizsardzībai. “Mēs augstu novērtējam to darbu, ko jūs esat veltījis mūsu un citu iepriekš apspiesto valstu labā NATO paplašināšanās procesā,” pasniedzot Dž.Ralstonam Viestura ordeni, sacīja V.Vīķe-Freiberga.
Dž.Ralstons atbildot sacīja, ka atcerēsies šo brīdi kā dārgu piemiņu. “Jūtos priecīgs, ka varēju savā darbā būt izpalīdzīgs jūsu valsts centieniem.” Viņš arī ar gandarījumu atcerējās iespēju piedalīties televīzijas diskusijā par NATO lomu pasaules drošībā, alianses paplašināšanās gaitu un citiem Latvijas sabiedrību interesējošiem jautājumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!