• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Līguma par Konstitūciju Eiropai ratifikāciju Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2005., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs no 30. maija līdz 6. jūnijam

Vēl šajā numurā

03.06.2005., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Līguma par Konstitūciju Eiropai ratifikāciju Saeimā

Ministru prezidents:

Šodien [2. jūnijā] Latvijas Republikas Saeima ar 71 balsi “par” ratificēja Līgumu par Konstitūciju Eiropai.
Mēs aicinām arī citas Eiropas valstis sekot Latvijas paraugam, jo uzskatām, ka konstitucionālais līgums ir būtiski nepieciešams Eiropas nākotnei. Eiropas Savienības tālākai politiskai un ekonomiskai attīstībai nepieciešams, lai pēc iespējas vairāk valstu ratificētu Eiropas konstitucionālo līgumu.
Vienlaikus mēs vēlētos pievērst uzmanību tam, ka negatīvā attieksme pret konstitucionālo līgumu daudzās dalībvalstīs ir izskaidrojama ne tik daudz ar paša līguma saturu, cik neskaidri definētu Eiropas nākotnes vīziju, kura nesniedz skaidras atbildes uz jautājumiem, kas interesē katru eiropieti, – Eiropas paplašināšanās, godīgas konkurences nodrošināšana un sociālie jautājumi.
Latvija šajā līgumā saskata garantiju Eiropas Savienības nākotnes attīstībai. Ratificējot līgumu, Latvija ir rīkojusies proaktīvi un proeiropeiski. Mēs esam ieinteresēti konkurētspējīgā un dinamiski augošā Eiropā.
Latvija sagaida, ka 16. un 17.jūnija Eiropadomes sanāksmē Eiropas Savienības dalībvalstu un valdību vadītāji spēs iezīmēt optimālu risinājumu Savienības tālākai virzībai.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Ārlietu ministrs:

Es apsveicu šodien [2.jūnijā] notikušo Latvijas Saeimas balsojumu par Eiropas konstitūcijas līgumu. Šis bija Eiropas nākotnes vērtību balsojums, kas skaidri parāda, kādu mēs redzam Latvijas vietu ES un Eiropas vietu pasaulē. Deputāti izvēlējās nostāties dinamiskas, vitālas, konkurētspējīgas un vienlīdzīgas Eiropas pusē. Šodien Latvija ir pārliecinoši parādījusi atbalstu stipras un vienotas Eiropas idejai.
Diemžēl šo Latvijas balsojumu ir apēnojuši negatīvie rezultāti Francijā un Nīderlandē. Mēs respektējam divu Eiropas Savienības dibinātājvalstu iedzīvotāju izvēli teikt “nē” Eiropas konstitūcijas līgumam, tomēr vienlaikus mēs uzskatām, ka divas valstis nevar izlemt nākotni visas Eiropas vārdā. Es uzskatu, ka visām ES valstīm ir skaidri jāpasaka, par kādu Eiropu tās iestājas.
Eiropai bijuši dažādi izaicinājumi, tomēr tā vienmēr ir spējusi kopīgiem spēkiem atrast risinājumus. Mēs nedrīkstam apstāties šajā krustceļā, bet mums ir jāiet skaidrs attīstības ceļš.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!