• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2000., Nr. 331/333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tauta, tēvzeme, brīve - lielākie dārgumi mums, baltiem

Vēl šajā numurā

22.09.2000., Nr. 331/333

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju

Vakar, 21.septembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā notika konference "Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcija, attīstība, problēmas".

Konferencē pārrunāta un izvērtēta Latvijas Skolu jaunatnes 8. dziesmu un deju svētku norise, jaunatnes muzikālās izglītības tendences, tradīcijas un novitātes, repertuārs, radošas personības veidošanas aspekti, runāts par dziesmu un deju svētku nākotni un tautas kultūras tradīcijām kopumā.

Konferenci atklāja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, komponists Raimonds Pauls un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts Jaunatnes iniciatīvu centra direktors Ringolds Beinarovičs.

Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Pēteris Laķis savā referātā runāja par valsts kultūrpolitiku kopumā un kultūras procesa nepārtrauktību, iesaistot kultūras un mākslas procesos bērnus kopš mazotnes, svētku virsdiriģenti Arvīds Platpers, Jānis Grigalis, Haralds Bārzdiņš, Māris Sirmais, Eduards Grāvītis uzsvēra mūzikas stundu nozīmību skolu programmās. Apjomīgu referātu par mūzikas nozīmi bērna emocionālajā un intelektuālajā attīstībā nolasīja Liepājas Pedagoģijas akadēmijas doktors Jānis Birzkops, kurš konferences laikā prezentēja savu jauno grāmatu "Attīstošā klavierspēle". Deju mākslas attīstību Latvijas skolās analizēja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas pasniedzēja Rita Spalva, svētku virsdiriģentes Ilze Mažāne un Baiba Šteina. Runāja arī svētku režisores Līga Balode un Dace Micāne–Zālīte, svētku galvenais mākslinieks Ivars Mailītis, Etniskās kultūras centra vadītājs Ernests Spičs, debatēs uzstājās skolu direktori, diriģenti, deju kolektīvu vadītāji, metodisko apvienību vadītāji.

Tika nolemts pieņemt rezolūciju par mākslinieciskās pašdarbības stāvokli un problemātiku Latvijas skolās, kā arī sasaukt apaļā galda konferenci kopā ar izglītības un zinātnes ministru, kultūras ministri, kā arī šo ministriju vadošajiem pārstāvjiem par mākslinieciskās pašdarbības turpmāko attīstību skolās un interešu izglītības iestādēs.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!