• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2005.gada 2.jūnija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Komisijas prezidentu

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2005.gada 2.jūnija sanāksmē

Bērnu un ģimenes ministrija
– pieteica noteikumu projektu “Kārtība, kādā apgūstamas speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā, un šo zināšanu saturs”.
Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā valsts un pašvaldību institūciju speciālisti, kuri izskata lietas, kas saistītas ar bērnu tiesību aizsardzību, apgūst speciālas zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā, un šo zināšanu saturu.
Speciālo zināšanu bērnu tiesību aizsardzības jomā apmācības programmas (apmācības programma) apjoms ir 40 akadēmiskās stundas, kurās iekļautās tēmas: bērnu tiesību aizsardzības sistēma un normatīvie akti bērnu tiesību aizsardzības jautājumos; starptautisko tiesību aktu piemērošana bērnu tiesību aizsardzībā; vecāku un bērnu tiesības un pienākumi; vardarbības pret bērnu veidi pazīmes un starpinstitucionāla sadarbība vardarbības gadījumā; saskarsmes veidošanas pamatprincipi atbilstoši bērna vecumposma īpatnībām.
Apmācības programmas paraugu apstiprina bērnu un ģimenes lietu ministrs, saskaņojot ar izglītības un zinātnes ministru. Speciālistu apmācību īsteno un apliecību par apmācības programmas apgūšanu izsniedz Izglītības iestāžu reģistrā reģistrēta iestāde, kura īstenojusi apmācības programmu.
Apmācības programmu tiesnešiem īsteno Tieslietu ministrija atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likuma 64.1 pantā noteiktajam. Apmācības programmu prokuroriem īsteno Ģenerālprokuratūra atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likuma 64.3 pantā noteiktajam.
Speciālists apmācības programmu apgūst: gada laikā pēc tam, kad ir stājies amatā vai pieņemts darbā; trīs gadu laikā, ja speciālists ir stājies amatā vai pieņemts darbā pirms šo noteikumu stāšanās spēkā. Speciālists ik pēc pieciem gadiem atkārtoti pilnveido zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā.
Ja speciālists ir apguvis apmācības programmā iekļauto tēmu, iegūstot augstāko izglītību vai tālākizglītību, ne vēlāk kā pirms pieciem gadiem, speciālistam nav pienākums atkārtoti apgūt šajos noteikumos minētās apmācību programmas attiecīgo tēmu.
Paredzēts, ka minētie noteikumi stāsies spēkā ar 2005.gada 1.augustu.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē.

Izglītības un zinātnes ministrija
– pieteica noteikumu projektu “Kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmērs”.
Pašreizējā kārtība nosaka, ka naudas balvas piešķir, pamatojoties uz Nacionālajā sporta padomē apstiprinātiem kritērijiem. Sakarā ar to, ka tiesību normas, kas skar trešās personas, ir tiesīgs izdot tikai Ministru kabinets, izstrādātais noteikumu projekts sevī ietver Nacionālās sporta padomes pieņemtos kritērijus.
Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā Latvijas sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, apkalpojošam personālam un attiecīgajām Sporta pārvaldes atzītajām sporta federācijām piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.
Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, ņemot vērā Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikumu, ne retāk kā divas reizes gadā piešķir Ministru kabinets.
Pieteikumu par naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā saņemšanai Sporta pārvaldē iesniedz Sporta pārvaldē atzīta sporta federācija, pievienojot izcilo sasniegumu sportā apliecinošu dokumentu un pieteikuma anketu.
Lai pretendētu uz naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā, sasniegums ir jāuzrāda oficiālajās starptautiskajās klātienes sacensībās, kuras ir iekļautas to starptautisko sporta federāciju sacensību kalendāros, kas ir atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) vai ir Starptautiskās Sporta federāciju ģenerālās asamblejas (GAISF) biedri: Olimpiskajās spēlēs; pasaules vai Eiropas čempionātos pieaugušajiem; pasaules vai Eiropas čempionāts junioriem līdz 23 gadu vecumam (bobslejā līdz 26 gadu vecumam), bet ne jaunākiem par 16 gadiem; pasaules karavīru sporta spēlēs, policijas čempionātā un universiādē; pasaules kausa vai Eiropas kausa izcīņas kopvērtējumā pieaugušajiem, ja šajā sporta veidā pasaules kausa izcīņa nenotiek.
Latvijas Nacionālā sporta padomes, izstrādājot priekšlikumu par naudas balvas piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā, izvērtē sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu.
Sportistiem olimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķir naudas balvas šādā apmērā (pēc nodokļu samaksas): par olimpiskajās spēlēs iegūto: pirmo vietu – līdz 100 000 latu; otro vietu – līdz 50 000 latu; trešo vietu – līdz 30 000 latu; ceturto vietu – līdz 15 000 latu; piekto vietu – līdz 10 000 latu; sesto vietu – līdz 5 000 latu. Par pasaules čempionātā pieaugušajiem iegūto: pirmo vietu – līdz 20 000 latu; otro vietu – līdz 10 000 latu; trešo vietu – līdz 5 000 latu. Par Eiropas čempionātā pieaugušajiem iegūto: pirmo vietu – līdz 10 000 latu; otro vietu – līdz 6000 latu; trešo vietu – līdz 3000 latu. Par pasaules karavīru sporta spēlēs, policijas čempionātā un universiādē iegūto: pirmo vietu – līdz 5000 latu; otro vietu – līdz 3000 latu; trešo vietu – līdz 1000 latu. Par pasaules vai Eiropas kausa izcīņas kopvērtējumā pieaugušajiem iegūto: pirmo vietu – līdz 10 000 latu; otro vietu – līdz 5000 latu; trešo vietu – līdz 3000 latu.
Paredzēts piešķirt naudas balvas arī olimpisko sporta veidu sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, apkalpojošam personālam.
Lai veicinātu sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību, olimpisko sporta veidu sporta spēļu komandas federācijai piešķir naudas balvas šādā apmērā: par nacionālās izlases piedalīšanos olimpiskajās spēlēs – līdz 100 000 latu; par nacionālās izlases piedalīšanos pasaules čempionāta pieaugušajiem finālsacensībās – līdz 75 000 latu; par nacionālās izlases piedalīšanos Eiropas čempionāta pieaugušajiem finālsacensībās – līdz 50 000 latu.
Sportistiem junioriem par pasaules vai Eiropas čempionātā junioriem iegūto vietu olimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķir naudas balvas šādā apmērā (pēc nodokļu samaksas): par pirmo vietu – līdz 5000 latu; par otro vietu – līdz 3000 latu; par trešo vietu – līdz 1000 latu.
Latvijas sportistiem neolimpiskajos sporta veidos un disciplīnās (individuāli vai komandām) naudas balvas var piešķirt līdz 100% apmērā no šajos noteikumos noteiktā.
Naudas balvām izmantojami Izglītības un zinātnes ministrijas apakšprogrammai “Balvas par izciliem sasniegumiem sportā” paredzētie valsts budžeta līdzekļi un citi valsts budžeta līdzekļi, ja par to pieņemts attiecīgs lēmums atbilstoši Likumam par budžetu un finanšu vadību.
Paredzēts par spēku zaudējušiem atzīt Ministru kabineta 2003.gada 22.aprīļa noteikumus Nr.194 “Kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmērs”.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu ministrijā;
– pieteica rīkojuma projektu “Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”.
Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 22.aprīļa noteikumiem Nr.194 “Kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmērs” tiks piešķirtas naudas balvas šādā apmērā: Latvijas Volejbola federācijai par izlases dalību Eiropas čempionātā junioriem (sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai) – 10 000 latu; Latvijas Florbola savienībai par vīriešu U-19 izlases dalību pasaules čempionātā (sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai) – 3500 latu; Latvijas Florbola savienībai par sieviešu U-19 izlases dalību pasaules čempionātā (sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai) – 3500 latu; Latvijas Zēģelētāju savienības sportistam Matīsam Alviķim par izcīnīto 3.vietu pasaules un Eiropas čempionātā ledus burāšanā junioriem – 100 latu; sportista M.Alviķa trenerim Visvaldim Briedim – 50 latu; sportista M.Alviķa trenerim Valdim Alviķim – 50 latu.
Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas sportistam Andim Kramam par izcīnīto 3.vietu Nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs Melburnā orientēšanās sportā piešķirts 1000 latu; sportista A.Krama trenerim Pēterim Kursītim – 100 latu; sportista A.Krama trenerim Varim Strazdiņam – 100 latu; sportista A.Krama trenerei Ivetai Krazei – 100 latu; sportista A.Krama trenerei Lienei Kleinai – 100 latu; Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 2000 latu.
Latvijas Sporta deju federācijas sportistei Elīnai Ozoliņai par izcīnīto 1.vietu junioru čempionātā piešķirts 750 latu; Latvijas Sporta deju federācijas sportistam Vladimiram Kurčevskim par izcīnīto 1.vietu junioru čempionātā – 750 latu; sportistu E.Ozoliņas un V.Kurčevska trenerei Allai Matjušenko – 350 latu; sportistu E.Ozoliņas un V.Kurčevska trenerim Atim Legzdiņam – 350 latu; Latvijas Sporta deju federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 1000 latu.
Latvijas Vingrošanas federācijas sportistam Jevgeņijam Saproņenko par izcīnīto 2.vietu pasaules kausa izcīņas sacensību kopvērtējumā piešķirts 3000 latu; sportista V.Saproņenko trenerim Vitālijam Šnikeram – 1500 latu; Latvijas Vingrošanas federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 3000 latu.
Latvijas Boksa federācijas sportistam Aleksandram Sotnikam par izcīnīto 3.vietu Pasaules universitāšu čempionātā piešķirts 700 latu; sportista A.Sotnika trenerim Genādijam Glazkovam – 350 latu.
Latvijas Kikboksinga un karatē federācijas sportistam Sandrim Tomsonam par izcīnītajām divām 2.vietām pasaules čempionātā kikboksā piešķirts 1000 latu; sportista S.Tomsona trenerim Vasilijam Černigovam – 500 latu; Latvijas Kikboksinga un karatē federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 1000 latu.
Latvijas Automobiļu federācijas sportistam Aldim Zēbergam par izcīnīto 2.vietu Eiropas čempionātā autokrosā kopvērtējumā piešķirts 800 latu; sportista A.Zēberga trenerim Pēterim Krilovskim – 400 latu; Latvijas Automobiļu federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 1000 latu.
Latvijas Biatlona federācijas sportistam Ilmāram Bricim par izcīnīto 3.vietu pasaules čempionātā biatlonā piešķirts 5000 latu (pirms nodokļu samaksas); sportista I.Briča trenerim Vitālijam Urbanovičam – 2500 latu; Latvijas Biatlona federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 3000 latu.
Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sportistam Ritvaram Šteinam par izcīnīto 3.vietu pasaules junioru čempionātā piešķirts 500 latu; sportista R.Šteina trenerim Aivaram Kalniņam – 125 lati; sportista R.Šteina trenerim Jānim Ozoliņam – 125 lati; Latvijas Kamaniņu sporta federācijai sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai – 1000 latu.
Latvijas Aeroklubam par sportistu sasniegumiem pasaules kausa izcīņā sporta veida attīstībai un jaunatnes sporta programmu īstenošanai piešķirts 1000 latu.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu ministrijā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!