• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par administratīvo procedūru vienkāršošanu degvielas tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 2.jūnija sanāksmē

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par administratīvo procedūru vienkāršošanu degvielas tirgū

Ekonomikas ministrija
– ir izstrādājusi un iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā (MK) “Pasākumu plānu administratīvo procedūru vienkāršošanai degvielas tirgū”.
Ņemot vērā degvielas cenu kāpuma negatīvo ietekmi uz visas tautsaimniecības attīstību kopumā, Ekonomikas ministrija jau maija sākumā MK prezentēja “Ziņojumu par degvielas tirgu, iespējām palielināt konkurenci degvielas tirgū un degvielas kvalitātes normatīviem Latvijā”, kad ministrijai tika uzdots līdz šī gada 1.jūnijam identificēt administratīvās barjeras attiecībā uz degvielas uzpildes staciju aprīkojumu, sertificēšanu, bīstamo iekārtu uzraudzību u.c., kā arī iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus šo barjeru novēršanai.
Sadarbībā ar degvielas tirgū iesaistītajiem uzņēmējiem tika identificētas šīs administratīvās barjeras un izstrādāts, kā arī ar dažādām institūcijām (Tieslietu, Finanšu, Labklājības, Vides, Iekšlietu, Satiksmes ministrijām, Degvielas tirgotāju un ražotāju savienību un Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju) saskaņots “Pasākumu plāns administratīvo procedūru vienkāršošanai degvielas tirgū”. Pasākumu plāna mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi degvielas tirgū, identificējot un pēc iespējas novēršot administratīvos šķēršļus, kas veicinātu Latvijas degvielas tirgū iesaistīto uzņēmēju konkurētspēju Eiropas Savienībā.
Ekonomikas ministrija sadarbībā ar uzņēmējiem un nozares speciālistiem (Degvielas tirgotāju asociāciju, Degvielas tirgotāju un ražotāju savienību, SIA “Latvija Statoil”, SIA “Hydro Texaco Latvija”), kā arī ņemot vērā citu organizāciju priekšlikumus, izvirzījusi 14 veicamos pasākumus, kuros ietverti identificētie iemesli degvielas cenu kāpumam, administratīvie šķēršļi finansiālo resursu uzskaitē un uzraudzībā, aprīkojuma metroloģiskajā un tehniskajā uzraudzībā, prasībās bīstamo kravu pārvadājumiem, vides prasībās.
Pasākumu plānā aprakstītas identificētās problēmas, ieteikti veicamie pasākumi katra šķēršļa novēršanai, paredzētas atbildīgās un līdzatbildīgās institūcijas, izpildes termiņi un prognozējamie rezultāti, kuru izpilde noteiktajos termiņos jāuzrauga atbildīgajai institūcijai.
Pasākumu plāns ir īstermiņa politikas plānošanas dokuments (viena kalendārā gada ietvaros). Tā rīcības virzieni ietilpst Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Galvenās muitas pārvaldes, Iekšlietu ministrijas, Vides ministrijas, Satiksmes ministrijas, Labklājības ministrijas un Ekonomikas ministrijas kompetencē. Ekonomikas ministrija koordinē plānotās darbības.
Visiem pasākumu plānā piedāvātajiem risinājumiem paredzēti rezultatīvie rādītāji, kuru darbību un izpildi noteiktajos termiņos uzrauga atbildīgā institūcija. Pasākumu plānā ietvertie veicamie pasākumi valsts institūcijām jāveic sadarbībā ar degvielas komersantiem. Informējot par rezultātiem, atsevišķi jānorāda komersantu viedoklis.
Pasākumu plāns administratīvo procedūru vienkāršošanai degvielas tirgū izstrādāts saskaņā ar 2005.gada 9.maija Ministru kabineta sēdes 27.protokolā noteikto.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!