• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Komisijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Luksemburgas premjerministru

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Komisijas prezidentu

Pirmdien, 6.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Briselē tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.
Tikšanās laikā apspriestas Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot trim galvenajiem jautājumiem.
Vispirms pārrunāta ES konstitucionālā līguma ratifikācijas gaita. Gan Ministru prezidents, gan Komisijas prezidents apliecināja vēlmi, lai konstitūcijas ratifikācija turpinātos, un uzsvēra, ka katrai dalībvalstij ir tiesības izteikt savu viedokli šajā jautājumā. Žozē Manuels Barrozu atzinīgi novērtēja Latvijas Saeimas lēmumu ratificēt konstitūciju, kas ir signāls visai Eiropai par to, ka Latvija ir ieinteresēta tālākā Eiropas attīstībā.
Puses arī bija vienisprātis, ka dalībvalstīm līdz Eiropadomes 16. un 17.jūnija sanāksmei būtu jāatturas no jebkādiem vienpusējiem lēmumiem.
Tikšanās laikā uzmanība pievērsta arī ES Finanšu perspektīvai 2007.–2013.gadam. Aigars Kalvītis uzsvēra Latvijas intereses un norādīja, ka, veidojot jauno ES finanšu ietvaru, jāņem vērā katras valsts individuālie izaugsmes tempi. Savukārt Komisijas prezidents atzina, ka, ņemot vērā noteiktu apstākļu sakritību, pastāv iespējas vienoties par Finanšu perspektīvu šā gada 16. un 17.jūnijā.
Ministru prezidents iepazīstināja Žozē Manuelu Barrozu ar savas nesenās Gruzijas vizītes rezultātiem un pauda Latvijas interesi par kopīgiem projektiem un sadarbību ar Moldovu, Gruziju un Ukrainu.
Aigars Kalvītis pateicās par Komisijas prezidenta iesaistīšanos “Laval & partneri” lietas risināšanā, kā arī pārrunāja jautājumu par ES pakalpojumu direktīvu.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!