• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skaitļos: par ārējo tirdzniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2000., Nr. 331/333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Baltijas jūras "dārgumi""

Vēl šajā numurā

22.09.2000., Nr. 331/333

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skaitļos: par ārējo tirdzniecību

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2000.gada II ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, eksporta cenas Latvijā kopumā pazeminājās par 2%. Nozīmīgs cenu kritums bija koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 16% un dažādām rūpniecības precēm — par 15,7%. Eksporta cenas samazinājās arī tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 8,6%, akmens, ģipša, cementa, stikla, keramikas izstrādājumiem — par 5,3%, mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 4,5%. Koksnei un tās izstrādājumiem eksporta cenas saruka par 3,7%, pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) — par 3,1%, bet ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcijai — par 1,5%.

Vienlaikus eksporta cenas pieauga minerālajiem produktiem (par 32,6%), kā arī metāliem un to izstrādājumiem (par 7,4%).

2000.gada II ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, eksporta cenas kopumā pazeminājās par 1,1%. Lielākais cenu kritums bija dažādām rūpniecības precēm — par 11,9%. Eksporta cenas kritās arī koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 6,1%, tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 4,3%, akmens, ģipša, cementa, stikla, keramikas izstrādājumiem — par 2%, koksnei un tās izstrādājumiem — par 1,3%, mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 1,2%, minerālajiem produktiem — par 0,6%, bet ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcijai — par 0,5%.

Tai pašā laikā eksporta cenas pieauga metāliem un to izstrādājumiem — par 4,8%, pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) — par 1,2%.

Importa cenas šā gada II ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada II ceturksni, valstī kopumā pieauga par 6,3%. Ļoti strauji (par 37%) cēlās minerālo produktu cenas. Importa cenas augu valsts produktiem palielinājās par 24,4%, metāliem un to izstrādājumiem — par 12,3%, ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcijai — par 9%, koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 3%, mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 2,4%, plastmasām un to izstrādājumiem — par 1,2%, pārtikas rūpniecības produktiem — par 0,8%.

Šā gada II ceturksnī, salīdzinot ar I ceturksni, importa cenas kopumā samazinājās par 1,4%. Lielākais cenu kritums bija transporta līdzekļiem — par 13,4%, minerālajiem produktiem — par 11,3%, plastmasām un to izstrādājumiem — par 6,5%, tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 3,7%, dažādām rūpniecības precēm — par 1,5%, koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 1,2%.

Centrālās statistikas pārvaldes Cenu statistikas departamenta Ražotāju cenu indeksu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!