• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rasistisku uzbrukuma aktu principiālu nosodījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2005., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskajai vēsturnieku konferencei "Nacionālā pretošanās komunistiskajiem režīmiem Austrumeiropā pēc Otrā pasaules kara"

Vēl šajā numurā

08.06.2005., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rasistisku uzbrukuma aktu principiālu nosodījumu

Sestdien, 4.jūnijā, Doma laukumā, rasistisku motīvu vadīti, tā sauktā skinhedu grupējuma locekļi aizskāra Afrolatviskās asociācijas vadītāju. Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis un sekretariāta vadība nosoda šādus uzbrukumus un pateicas līdzcilvēkiem par pilsonisko drosmi, izsaucot palīdzību, kā arī Valsts policijai par operatīvu un efektīvu rīcību, arestējot vairākus šā grupējuma locekļus.
Kopš 2004.gada sākuma Afrolatviskā asociācija aktīvi darbojas kultūras dažādības jomā un ir vairāku sekretariāta projektu sadarbības partnere. Asociācijas vadība regulāri saņem draudu vēstules no dažādām radikālām organizācijām un kustībām. A.Latkovskis uzskata, ka sestdien Doma laukumā veiktais uzbrukums Afrolatviskās asociācijas vadītājam Kristoferam Ejugbo un citi nesenie incidenti rada spriedzi sabiedrībā, kas ietekmē visus sabiedrības locekļus. “Neiecietība, rasisms, antisemītisms – tam visam nav vietas Latvijā. Mūsu sabiedrība vienmēr ir bijusi toleranta, un tādai tai arī jābūt,” norāda ministrs.
Sekretariāts nosoda jebkuru vardarbības formu un uzsver, ka neiecietības un vardarbības izpausmes ir bīstamas tendences. Tās ir jāapkaro, un jāveic nepārtraukta sabiedrības izglītošana par to, kas ir neiecietība, rasisms un antisemītisms.

Gunta Kāle, sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!