• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sūdzības pret Latviju noraidīšanu ANO ekspertu grupā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2005., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dalībvalstīm samazinātajām iemaksām ES budžetā

Vēl šajā numurā

08.06.2005., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sūdzības pret Latviju noraidīšanu ANO ekspertu grupā

6.jūnijā Ārlietu ministrija saņēma informāciju, ka 2005.gada 25.maijā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) darba grupa patvaļīgas aizturēšanas jautājumos noraidījusi Viktorijas Maliginas sūdzību par viņas iespējami patvaļīgu aizturēšanu. Komisija, izpētot Latvijas valdības komentārus un materiālus, ir secinājusi, ka V.Maliginas aizturēšana nav bijusi patvaļīga, neraugoties uz apcietinājuma un tiesas procesa ilgumu.
2004.gada nogalē Latvijas valdībai tika nosūtīta sūdzība par V.Maliginas iespējami patvaļīgu aizturēšanu, kad viņa vēl bija nepilngadīga. Atbildes komentārā valdība iesniedza detalizētu informāciju par V.Maliginai uzrādīto apsūdzību, viņas uzvedību pirmstiesas izmeklēšanas un lietas iztiesāšanas laikā, kā arī Latvijas tiesu secinājumus attiecībā uz sūdzības iesniedzējas vainu un lomu noziedzīgajā nodarījumā, par kuru viņa tika apsūdzēta un vēlāk notiesāta.
V.Maligina tika notiesāta par laupīšanu, lietojot šaujamieročus, saskaņā ar Krimināllikuma 176. panta 4. daļu ar brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un sešiem mēnešiem un ar policijas kontroli uz diviem gadiem. Jāatzīmē, ka tiesas spriedums nav stājies likumīgā spēkā, jo V.Maliginai vēl ir tiesības iesniegt kasācijas sūdzību.
ANO darba grupa patvaļīgas aizturēšanas jautājumos izveidota 1991.gadā. Komisija vāc informāciju par iespējamiem patvaļīgas aizturēšanas gadījumiem un, saņemot informāciju par šādiem gadījumiem, lūdz paskaidrojumus valstu valdībām. Pēc valdības atbildes saņemšanas darba grupa pieņem secinājumus, vai aizturēšana ir bijusi patvaļīga, un sagaida informāciju no valdības par situācijas risinājumu, ja konstatēts, ka aizturēšana bijusi patvaļīga.
ANO darba grupa apmeklēja Latviju 2004.gada februārī un iesniedza ziņojumu par vizīti ANO Cilvēktiesību komisijas sēdē, kas notika 2005.gadā no 14.marta līdz 22.aprīlim. Ziņojuma izskatīšanas laikā darba grupa īpaši pateicās Latvijas valdībai par aktīvu sadarbību un sasniegto progresu kriminālās justīcijas sistēmas darba uzlabošanā.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!