• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Retiem augiem nav vietas svētku pušķos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2005., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 8.jūnijā

Vēl šajā numurā

08.06.2005., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Retiem augiem nav vietas svētku pušķos

Pirmsjāņu tirgošanās drudzis parasti iet roku rokā ar neatļautu aizsargājamo augu tirdzniecību. Šogad vides sargi īpaši gatavojas svētkiem un cer, ka tas liks arī potenciālajiem tirgotājiem piebremzēt aizsargājamo augu iznīcināšanu.

LIGO.PNG (134596 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Tuvojoties svētkiem, Latvijas tirgos un citās vietās pircējiem piedāvā iegādāties ziedu kompozīcijas no aizsargājamajiem savvaļas augiem. Pēc Valsts vides dienesta sniegtajām ziņām, īpaši iecienītas ir naktsvijoles, meža vizbuļi, bezdelīgactiņas, meža un pļavas silpurenes, vālīšu staipekņi un citi aizsargājamie augi. “Situācija katru gadu atkārtojas. Tirgos un uz ielu stūriem mums piedāvā iegādāties dažādus retos un aizsargājamos augus, bet mūsu inspektori savvaļā atsevišķas šo augu sugas to dabiskajā vidē sastop arvien retāk,” skaidro Valsts vides dienesta ģenerāldirektors Vilis Avotiņš.
Dienests šodien, 8.jūnijā, rīko informatīvu semināru visu reģionālo vides pārvalžu, īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrāciju vides valsts inspektoriem un citiem interesentiem par to, kā konstatēt un fiksēt neatļautus aizsargājamo augu tirdzniecības gadījumus. Kā norādījis V.Avotiņš, lai labāk sagatavotos paredzamajam pirmsjāņu tirgošanās drudzim, “šogad jau laikus atsvaidzinām botānikas zināšanas inspektoriem. Šis seminārs palīdzēs viņiem sagatavoties nestandarta situāciju risināšanai tirdzniecības vietās. Cerams, ka informācija par šiem gatavošanās pasākumiem arī potenciālajiem tirgotājiem liks piebremzēt aizsargājamo augu iznīcināšanu”.
Šādu semināru Valsts vides dienests rīko pirmoreiz.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!