• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriež Valsts meža dienesta darba aktualitātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2005., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apstiprina jaunos "Latvijas gāzes" tarifus

Vēl šajā numurā

09.06.2005., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriež Valsts meža dienesta darba aktualitātes

Vakar, 8.jūnijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze apmeklēja Valsts meža dienestu (VMD) un tikās ar dienesta ģenerāldirektoru Jāni Kinnu, VMD centrālā aparāta darbiniekiem un vairāku virsmežniecību virsmežziņiem.

M.Roze ir pirmais zemkopības ministrs, kurš ir apmeklējis VMD visā tā pastāvēšanas laikā un ticies ar dienesta darbiniekiem, kā arī ar struktūrvienību vadītājiem.
Ministrs sacīja, ka šī tikšanās ir viens ķēdes posms tikšanos virknē ar Zemkopības ministrijas (ZM) struktūrā esošām iestādēm un dienestiem. Šā pasākuma nolūks bija pārrunāt situāciju Valsts meža dienestā un uzzināt tā darbinieku viedokli par aktuāliem darba jautājumiem, lai dialoga veidā varētu apspriest to būtību un iespējamos risinājumus.
Līdzšinējā Zemkopības ministrijas un VMD sadarbība nav bijusi tik produktīva, kā tai vajadzētu būt, bet šī tikšanās ir pamats, lai situāciju mainītu un uzlabotu, atzinis M.Roze.
Diskusijā ar ministru iesaistījās ne tikai ģenerāldirektors, bet arī virsmežziņi. Tika pārspriesti virsmežziņus interesējoši jautājumi, kuri radušies tiešajā darbā, veicot konkrētās dienestam deleģētās funkcijas. Būtiskākie no tiem:
• par ugunsapsardzības funkcijas nodošanas grafiku VUGD, atzīstot, ka nepamatoti izstiepts un neracionāls ir nodošanas grafiks;
• par ieaudzēto un dabiski atjaunojušos lauksaimniecības platību noformēšanu Valsts zemes dienestā un Lauku atbalsta dienestā, kā arī par iespējamo sadarbības uzlabošanu ar šiem dienestiem;
• par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem aizsargājamās teritorijās un par saimniecisko un kontroles funkciju precīzu nodalīšanu īpaši aizsargājamās teritorijās, kurās ir savas administrācijas;
• par iespēju izveidot sistēmu, kā ieņēmumus no valsts meža produkcijas realizācijas novirzīt valsts pārvaldes funkciju veikšanai, normatīvo funkciju īstenošanai un meža kā īpašuma vērtības paaugstināšanai.
Tikšanās izvērtās konstruktīvā dialogā, un visi pasākuma dalībnieki atzina, ka šādas tikšanās ir nepieciešamas, lai labāk izprastu problēmas un nonāktu pie racionāliem atzinumiem konkrētu jautājumu risināšanā.

Pēc VMD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!