• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2005., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nīderlandes ministriju juridisko departamentu pārstāvju vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

09.06.2005., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 8.jūnijā, Rīgas pilī tikās ar Īrijas vēstnieku Latvijā Patriku Makkeibu, lai atvadītos, jo beidzies viņa vēstnieka mandāts. Abas puses sarunā bija vienisprātis, ka Latvijas un Īrijas attiecības ir labas, taču tām vēl daudz neizmantota potenciāla, īpaši ekonomiskajās attiecībās. Vēstnieks apsveica Latvijas ekonomisko progresu. Prezidente un vēstnieks par nozīmīgu abu valstu attiecību padziļināšanai un stiprināšanai uzskata šogad plānoto Īrijas vēstniecības atvēršanu Rīgā un līdz ar to Latvijā rezidējoša vēstnieka ierašanos.
Vēstnieks pauda Īrijas institūciju gatavību turpināt konsultēt Latviju lauksaimniecības jautājumos ES kontekstā. Pārrunājot Eiropas un pasaules aktualitātes, abas puses pārsprieda Eiropas konstitucionālā līguma ratifikācijas procesu un tā aktualitātes. Vēstnieks arī vēlēja veiksmi prezidentei, pildot ANO ģenerālsekretāra īpašās sūtnes pienākumus. Prezidente pauda gandarījumu, ka šajos pienākumos viņas kolēģis ir Īrijas ārlietu ministrs Dermots Aherns.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!