• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu un administratīvā sloga mazināšanu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts atbalsta politikas reformu pieciem gadiem izaugsmes, darba vietu izveides un kohēzijas veicināšanai

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu un administratīvā sloga mazināšanu Eiropas Savienībā

Pārmērīgu normatīvo prasību un birokrātijas samazināšana veicina izaugsmi un darba vietu radīšanu. Nevajadzīgi noteikumi un birokrātija kavē ilgstpējīgu attīstību, kavē ieguldījumus un palēnina darba vietu radīšanu. Tieši tādēļ liekas birokrātijas apkarošana visos līmeņos ir Eiropas Komisijas “Partnerības darbavietām un izaugsmei” būtiska sastāvdaļa (sk. IP/05/311 un MEMO/05/93). Sperot konkrētu soli šā solījuma pildīšanā, Eiropas Komisija ir aizsākusi sabiedrisku apspriešanu tiešsaistē, lūdzot uzņēmumiem norādīt, kā, viņuprāt, varētu uzlabot Eiropas Savienības (ES) uzņēmējdarbības vidi un kā samazināt administratīvo slogu. Ar anketas palīdzību tiešsaistē Eiropas Komisija prasa uzņēmumiem un citiem interesentiem norādīt, kādi noteikumi ir īpaši apgrūtinoši, un ieteikt, kā vislabāk tos vienkāršot. Apspriešana notiek jau kopš 2005.gada 1.jūnija Eiropas Komisijas interneta lapā “Your Voice in Europe” (Tava balss Eiropā). Iegūtā informācija tiks apkopota un analizēta Komisijas “Red Tape Observatory” (Birokrātijas observatorija), kā arī atbildīgajos Eiropas Komisijas dienestos.
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu atzina: “Mūs ļoti interesē, kurus noteikumus vajadzētu vienkāršot, jo tādi noteikumi kavē ilgtspējīgu attīstību, kavē ieguldījumus uzņēmējdarbībā un arī darba vietu radīšanu. Eiropas Komisija jau daudz paveikusi, lai uzlabotu normatīvo vidi. Mēs esam precizējuši procedūras par apspriedēm, jaunizstrādātie tiesību aktu priekšlikumi tiek rūpīgi analizēti no to sagaidāmās ietekmes viedokļa, mēs arī pārbaudām esošo priekšlikumu un tiesību aktu efektivitāti. Tomēr nākamajos mēnešos būs vēl konkrētāka rīcība.”
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens piebilda: “Spēcīgi uzņēmumi spēcīgā Eiropas ekonomikā radīs vairāk darba vietu un veicinās ekonomikas izaugsmi. Tas nāks par labu mūsu pilsoņiem un dos mums iespēju saglabāt un palielināt Eiropas pārticību un mūsu dzīves kvalitāti.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!