• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret terorismu un tiesībām uz privāto dzīvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības politisko dzīvi pēc referendumiem Francijā un Nīderlandē

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret terorismu un tiesībām uz privāto dzīvi

Procedūra: apspriežu
Debates: 2005.gada 7.jūnijā
Balsojums: 2005.gada 7.jūnijā

Cīņā pret terorismu nedrīkst upurēt privātās dzīves tiesības — paužot šādu viedokli, Eiropas Parlamenta deputāti 7.jūnijā noraidīja dalībvalstu iniciatīvu, kas liktu komunikāciju pakalpojumu sniedzējiem vismaz gadu uzglabāt ziņas par telefona zvaniem un dažāda veida elektronisko saraksti.
Francija, Īrija, Lielbritānija un Zviedrija ir iesniegušas priekšlikumu lēmumam par to, lai komunikāciju uzņēmumi vismaz vienu gadu un ne ilgāk kā trīs gadus uzglabātu datus par sabiedrisko komunikāciju tīklos notikušo informācijas apmaiņu. Priekšlikums neparedz saglabāt komunikāciju saturu, piemēram, telefonsakaru ierakstus, īsziņas, elektroniskās vēstules, bet ziņas par komunikāciju laiku, vietu, autoru un adresātu.
Deputāti apšauba, vai iniciatīvas prasības ir proporcionālas terorisma apkarošanas vajadzībām. Prasība uzglabāt komunikāciju datu ierobežo tiesības uz privāto dzīvi, uzskata deputāti.
Komisārs Franko Fratīni debašu laikā paziņoja, ka Komisija izstrādās jaunu likumprojekta tekstu ar citu tiesisko pamatu. Padomes pārstāvis Luksemburgas Ārlietu un imigrācijas jautājumu ministrs Nikolā Šmits informēja, ka dalībvalstu ministri iniciatīvas tekstu tomēr saglabā. Padomei šajā likumdošanas procesā ir pienākums apspriesties ar Parlamentu.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!