• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par alkohola un tabakas ievešanu personiskai lietošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Kofi Annana ANO reformas plānam

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par alkohola un tabakas ievešanu personiskai lietošanai

Procedūra: apspriežu
Debates: 2005.gada 7.jūnijā
Balsojums: 2005.gada 8.jūnijā

Deputāti 8.jūnijā pieņēma ziņojumu par likumprojektu, kas varētu atvieglot dzīvi tiem, kuri iepērk cigaretes vai alkoholu vienā dalībvalstī un ieved to citā personiskai lietošanai.
Eiropas Komisijas sagatavotais likumprojekts paredz grozīt jau spēkā esošu direktīvu. Parlaments iesaka, lai strīdus gadījumos pierādīšanas pienākums būtu valsts dienestu ziņā. Citiem vārdiem, aizdomu gadījumā valstij jāpierāda, ka pirkums domāts komerciāliem mērķiem, nevis otrādi — kā ierosina Komisija, personai jāpierāda, ka cigaretes vai alkohols paredzēti personiskai lietošanai.
Deputāti atbalsta Komisijas ieceri svītrot no pašreizējās direktīvas noteikumu, kas ļauj valstīm precizēt kvantitatīvus ieteicamos daudzumus, lai noteiktu, vai prece ievesta personiskai lietošanai vai komercnolūkā. Deputāti uzskata, ka ieteicamie lielumi pārāk bieži tikuši izmantoti kā obligātie. Šāda pieeja izraisa diskrimināciju, kas ir pretrunā ar vienota tirgus principu. Tā vietā ieteicamajiem daudzumiem jāatspoguļojas tikai dalībvalstu izstrādātajās instrukcijās saviem ierēdņiem, kas ir atbildīgi par ievesto akcīzes preču pārbaudi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!