• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par minoritāšu tiesībām paplašinātajā Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stingrāku budžeta disciplīnu Stabilitātes un izaugsmes paktā

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par minoritāšu tiesībām paplašinātajā Eiropas Savienībā

Procedūra: iniciatīva
Debates: 2005.gada 7.jūnijā
Balsojums: 2005.gada 8.jūnijā

Eiropas Parlaments 8.jūnijā ar 360 balsīm par, 272 pret un 20 atturoties, pieņēma Kloda Moraesa (Lielbritānija) sagatavoto ziņojumu par minoritāšu tiesībām paplašinātā ES. Nenormatīvais ziņojums uzskaita ieteicamās darbības pret visu veidu diskrimināciju — gan rasu diskrimināciju, gan tādu, kas pamatota uz etnisko izcelsmi un dzimumu.
Rezolūcijā deputāti prasa noteikt Eiropas Savienības kopīgus minimālos mērķus minoritāšu aizsardzības un diskriminācijas apkarošanas politikās. Tomēr skaidri jānošķir mazākumtautības, imigranti un patvēruma meklētāji un jādefinē minoritātes jēdziens.
Deputāti uzskata, ka īpaša uzmanība jāvelta to cilvēku grupām, kas pieder pie valodu minoritātēm. Viņi aicina Komisiju un dalībvalstis pret tām izturēties atbilstoši Eiropas Reģionālo un minoritāšu valodu hartā noteiktajiem principiem.
Attiecībā uz romu minoritāti Parlaments aicina veicināt kopīgos projektus, ko finansētu no Eiropas Reģionālā un attīstības fonda.
Ziņojumu Parlaments izstrādāja, atsaucoties uz Komisijas 2004.gadā publicēto Zaļo grāmatu par vienlīdzību un nediskrimināciju paplašinātajā Eiropas Savienībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!