• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sabiedrības informēšanu aktuālos ES jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieces ANO Ņujorkā akreditāciju

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sabiedrības informēšanu aktuālos ES jautājumos

2.jūnijā Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu ratificēja Eiropas konstitūcijas līgumu. Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzskata, ka šā līguma ratifikācija ir Latvijas nostājas paušana par Latvijas vietu Eiropā, apliecinot, ka Latvija atbalsta dinamiskas, konkurētspējīgas, vienlīdzīgas un vienotas Eiropas ideju.
Neraugoties uz sarežģījumiem ar Eiropas konstitūcijas līguma ratifikāciju citās ES dalībvalstīs, ministrs uzskata, ka sabiedrību ir jāturpina iepazīstināt ar līgumu un tā pamatprincipiem, kā arī ar ES jautājumiem kopumā. Sabiedrībai arī aktīvāk jāiesaistās diskusijā par ES nākotni.
ES informācijas aģentūra sadarbībā ar Ārlietu ministriju ir sagatavojusi plakātu par Līgumu par konstitūciju Eiropai – par tā pamatprincipiem un paredzamajām izmaiņām ES. Informācija papildināta ar krāsainu vizuālo materiālu. Pašlaik ir izplatīti vairāk nekā 3300 informatīvie plakāti demonstrēšanai visās Latvijas sabiedriskajās un augstskolu bibliotēkās, pašvaldībās, vispārizglītojošās dienas un vakara skolās, speciālajās izglītības iestādēs, nevalstisko organizāciju atbalsta centros, kā arī valsts iestādēs. Plakāts pieejams arī elektroniski mājaslapā.
Informatīvie materiāli ir pieejami visos Eiropas Savienības informācijas punktos vairāk nekā 30 pilsētās. Rīgā informāciju var saņemt ES informācijas aģentūrā, kas no 13. jūnija atradīsies jaunās telpās Aspazijas bulvārī 28. Tur būs apskatāma arī Eiropas Komisijas sagatavota izstāde. Jūnijā sabiedriska diskusija par līgumu tiks veicināta arī Europe Direct informācijas punktu atklāšanas pasākumos 9. jūnijā Līvānos un 14. jūnijā Jelgavā, ko rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!