• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra un Krievijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas vēstnieka Latvijā atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra un Krievijas vēstnieka tikšanos

Ceturtdien, 9.jūnijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke uzaicināja uz Ārlietu ministriju Krievijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju. Valsts sekretārs vērsa Krievijas vēstnieka uzmanību uz viņa 3.jūnija tikšanās ar ārvalstu diplomātiem un Latvijas žurnālistiem izteikumu atreferējumu Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā.
N.Penke norādīja, ka dokumentā minētais par “starpetniska konflikta draudiem” un “genocīda elementiem pret minoritātēm” neveicina pozitīvas gaisotnes veidošanos abu valstu attiecībās. Valsts sekretārs atzīmēja mēģinājumus apšaubīt vispārzināmo Latvijas 1940.gada okupācijas faktu. Latvijas diplomāts pauda arī neizpratni par ievērojamām atšķirībām starp vēstnieka teikto pasākumā un Krievijas Ārlietu ministrijas sniegto interpretāciju.
Tāpat Ārlietu ministrijas valsts sekretārs negatīvi novērtēja Krievijas Ārlietu ministrijas lēmumu atteikt akreditāciju “Latvijas Avīzes” korespondentam Maskavā.
N.Penke izskaidroja Krievijas vēstniekam tiesisko situāciju Latvijā robežlīguma jautājumā. Valsts sekretārs aicināja Krievijas pusi uz aktīvu dialogu un izpratni šajā un arī citos nozīmīgos jautājumos.
N.Penke informēja Krievijas vēstnieku par Ministra kabineta 7.jūnija lēmumu atjaunot Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas Latvijas puses sastāvu. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību beidzot uzsākt starpvaldību komisijas darbu un pārrunāja šajā sakarā veicamos pasākumus. Sarunā tika pausta abpusēja interese noslēgt līgumus, kas veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību.
Ārlietu ministrijas valsts sekretārs un Krievijas vēstnieks pārrunāja arī citus aktuālus Latvijas un Krievijas attiecību jautājumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!