• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Federatīvās Republikas Lejassaksijas federālās zemes Landtāga deputātu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2007.gadu - vienlīdzīgu iespēju gadu visiem

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Federatīvās Republikas Lejassaksijas federālās zemes Landtāga deputātu vizīti Saeimā

Trešdien, 8.jūnijā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Lejassaksijas federālās zemes Landtāga Ekonomikas, darba un satiksmes lietu komisijas pārstāvjiem.
Lejassaksijas Landtāga komisijas priekšsēdētājs Hermanis Epers pateicās par iespēju tikties ar Latvijas parlamenta radniecīgo komisiju un atzinīgi novērtēja pārmaiņas mūsu valstī, salīdzinot ar redzēto pirms dažiem gadiem. Raksturojot situāciju Vācijā, viņš pastāstīja, ka valstī kopumā pastāv liela konjunktūra un ir problēmas ar bezdarbu, īpaši pēc Vācijas apvienošanās. Tāpēc viņa vadīto komisiju interesējot pašreizējā ekonomiskā situācija Latvijā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un tās attīstības perspektīvas.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars sveica Vācijas viesus Saeimā, savukārt deputāts Indulis Emsis īsumā pastāstīja par komisijas darbību tautsaimniecības, zemkopības, vides un reģionālās attīstības jautājumu risināšanā. Informējot Landtāga deputātus par ekonomisko situāciju Latvijā, I.Emsis norādīja uz iekšzemes kopprodukta pieaugumu pagājušajā gadā, sasniedzot 8,6%, kas liecina par valsts straujo ekonomisko attīstību. Tomēr Latvijā joprojām augsts ir arī inflācijas līmenis, kas saistīts ar Latvijas pievienošanos eiras zonai un ko iespaido straujā cenu izlīdzināšanās, īpaši enerģijas nozarē, banku un finanšu sektorā, izglītības, kā arī lauksaimniecības un mežsaimniecības sfērās. Deputāts Pēteris Kalniņš viesiem īsumā pastāstīja par Latvijas lauksaimniecības attīstības aktualitātēm.
I.Emsis arī uzsvēra nesen pieņemto gāzes un elektroenerģijas tirgus liberalizācijas likumu, kas turpmāk šīs nozares tirgū ļaus ienākt jauniem dalībniekiem, kā arī norādīja uz straujo zemkopības attīstību, pateicoties ES atbalsta maksājumiem mūsu zemniekiem. Par vides problēmām runājot, viņš atzina, ka šeit lielu problēmu nav, taču pašlaik aktuālākais ir jautājums par kompensācijām tiem mežu īpašniekiem, kuru īpašumā esošie zemes gabali ir noteikti par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām. Savukārt daudz darāmā ir saistībā ar esošo dzīves līmeņa atšķirību starp mūsu valsts reģioniem, un šā jautājuma risināšanai nepieciešama ilgtspējīga politika.
Uz viesus interesējošo jautājumu par degvielas cenām Latvijā Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Dzintars Zaķis atbildēja, ka straujais degvielas cenu pieaugums saistīts ar akcīzes nodokļa palielināšanu pēc Latvijas iestāšanās ES un augstajām kvalitātes prasībām degvielai. Viņš norādīja, ka šajā situācijā Ekonomikas ministrija rosinās atvieglot uzņēmējiem dažādas administratīvās procedūras, kā arī risinās jautājumu par degvielas rezerves uzkrāšanu.
Latvijas un Vācijas parlamentārieši arī pārrunāja tūrisma attīstības perspektīvas, alternatīvas enerģijas ieguvē, transporta infrastruktūras attīstību Eiropas kontekstā, kā arī skāra jautājumu par brīva darbaspēka kustību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!