• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Minhenē un pasniedzot Atzinības krustu bij. Vācijas vēstniekam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Minhenē un pasniedzot Atzinības krustu bij. Vācijas vēstniekam

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 9.jūnijā, Vācijas pilsētā Minhenē pasniedza Atzinības krustu bijušajam Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā grāfam Hāgenam fon Lambsdorfam (Hagen von der Wenge Graf Lambsdorff), apliecinot augsto Latvijas atzinību pirmajam Vācijas vēstniekam Latvijā pēc valstiskuma atjaunošanas. “Kā pirmais Vācijas vēstnieks Latvijā jūs saņemat šo Atzinības krustu par to palīdzību un atbalstu, ko jūs personīgi un Vācija izrādīja Latvijai 1990.gadu sākumā. Par to jums Latvijas valsts un Latvijas tautas pateicība.” Prezidente sacīja, ka apbalvojums, kura aizsākumi meklējami Kurzemes hercoga laikā, kopš pirmsākumiem tika pasniegts godaprāta ļaudīm: “Esmu priecīga, ka jūs esat viens no šādiem cilvēkiem.”
Bijušais vēstnieks sacīja, ka izjūt dziļu pārdzīvojumu par šo Latvijas atzinību, vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa senči nāk no Kurzemes, un ir gandarīts, ka varējis palīdzēt Latvijas izaugsmei. “Es vienmēr esmu bijis un būšu Latvijas draugs,” teica grāfs Lambsdorfs.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!