• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finanšu perspektīvu 2007.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2005., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Kopenhāgenā

Vēl šajā numurā

14.06.2005., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam

Pēc 2005.gada 7.jūnijā Ārlietu un Finanšu ministrijas rīkotā preses brīfinga, kura mērķis bija izskaidrot finanšu perspektīvas 2007.–2013. gadam veidošanas principus, ieņēmumu griestus, maksimālo izdevumu apjomu un struktūru, kā arī Latvijas nostāju par to, plašsaziņas līdzekļos ir parādījusies neprecīza informācija par Latvijas nostāju attiecībā uz Eiropas Savienības finanšu perspektīvu (daudzgadu budžetu) 2007.–2013.gadam.
Ārlietu ministrija norāda, ka Latvija nekad nav atteikusies no argumenta par nepieciešamību novērst finansējuma apjoma ierobežojuma 4% apmērā no iekšzemes kopprodukta izraisītos nelabvēlīgos blakusefektus. To var panākt, aprēķinā piemērojot jaunākos iekšzemes kopprodukta statistiskos datus un reālos izaugsmes tempus. Tāpat Latvija ir gatava izskatīt dažādus alternatīvus risinājumus, lai panāktu maksimāli izdevīgus noteikumus nākamajā finanšu perspektīvā.
Ārlietu ministrija uzsver, ka Luksemburgas prezidentūras piedāvājums ir labs pamats diskusijai Eiropadomē. Tajā ir pielietota Latvijai izdevīga aprēķina metodoloģija, tādējādi palielinot Latvijai pieejamo finanšu apjomu kohēzijas politikai.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!