• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Kopenhāgenā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2005., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot uzaicinājumu uzstāties pasaules valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Ņujorkā

Vēl šajā numurā

14.06.2005., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Kopenhāgenā

Piektdien, 10.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Kopenhāgenā Latvijas Republikas vēstniecībā Dānijā tikās ar Igaunijas un Lietuvas premjerministriem. Uzmanības centrā bija divi jūnija Eiropadomes dienaskārtības jautājumi: ES konstitucionālais līgums un Finanšu perspektīva 2007.–2013.gadam.
Ministru prezidenti apmainījās ar viedokļiem par nesen notikušajām konsultācijām ar Luksemburgas prezidentūru. Baltijas valstu premjerministri uzskata, ka ir nepieciešama kopēja koordinēta darbība, lai censtos panākt ES Finanšu perspektīvas pieņemšanu šā gada 16. un 17.jūnija Eiropadomes sēdes laikā, cerot uz visu ES dalībvalstu solidaritāti un vēlmi panākt kompromisu šajā jautājumā.
Attiecībā uz ES konstitucionālo līgumu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri bija vienisprātis, ka katra valsts individuāli izlems par tālāko konstitūcijas ratifikācijas procesu. Baltijas valstu premjerministri neuzskata, ka būtu jāpieņem lēmums par šā procesa apstādināšanu.
Piektdien, 10.jūnijā, Kopenhāgenā, Marienborgas pilī, tikās Eiropas Savienības (ES) ziemeļvalstu un Baltijas valstu premjerministri. Tikšanās laikā apspriesti jautājumi saistībā ar ES konstitucionālo līgumu, Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam un ES paplašināšanos.
Ministru prezidenti uzskata, ka ir jāturpina ES konstitucionālā līguma ratifikācijas process un visām dalībvalstīm jādod iespēja izteikt savu viedokli par šo ES dokumentu.
Premjerministri apmainījās ar viedokļiem par Eiropas Savienības Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam un iespējām panākt lēmuma pieņemšanu šā gada 16. un 17.jūnija Eiropadomes sēdē. Ministru prezidenti izteica cerību, ka ES valstu pārstāvji būs gatavi vienoties par kompromisiem, kas nodrošinās Finanšu perspektīvas pieņemšanu 16.–17.jūnijā, tādējādi paužot savu attieksmi par Eiropas Savienības nākotni.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzaicināja ES ziemeļvalstu un Baltijas valstu premjerministrus uz nākamo tikšanos Rīgā šā gada nogalē.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!