• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
11. reizi vērtēs sakoptākos Latvijas pagastus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2005., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO mācību lidojumi Latvijas debesīs

Vēl šajā numurā

14.06.2005., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

11. reizi vērtēs sakoptākos Latvijas pagastus

Rīcības komiteja šogad konkursu izsludinājusi ar vadmotīvu “Pirmais gads ES ar savu “es””.
Konkursa nolikumā šogad ir vairāki būtiski jaunumi. Agrāk iepriekšējo gadu pirmo vietu ieguvēji konkursā vairs nevarēja piedalīties, bet šogad var piedalīties pilnīgi visi 444 Latvijas pagasti.
Jaunums arī tas, ka konkurss notiks atbilstoši Latvijas iedalījumam plānošanas reģionos, tātad – piecos reģionos, nevis četros kā iepriekš. Tādējādi Pierīgas reģionā šogad tiek vērtēti Rīgas, Ogres, Tukuma un Limbažu rajona pagasti. Tas atslogo Vidzemes reģiona finālistu vērtēšanu, kur agrāk bija jāvērtē deviņu rajonu labākie pagasti, bet šogad būs jāvērtē uzvarētāji sešos rajonos. Arī Latgales reģiona uzvarētāju noskaidros sešu rajonu sakoptāko pagastu konkurencē.
Zemgalē un Kurzemē katrā būs jāvērtē piecu rajonu sakoptākie pagasti.
Konkursa rīkotājiem šogad nākušas klāt divas ministrijas. Viena no tām ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija, kas vērtēs un apbalvos labākos konkursa dalībniekus nominācijā “Bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts”. Savukārt Iekšlietu ministriju konkursa Rīcības komitejā un vērtēšanas komisijās pārstāv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, kas pagastus vērtēs nominācijā “Civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā”.
Jau piekto gadu konkursa ģenerālsponsors ir akciju sabiedrība “Rīgas piensaimnieks”. “Konkursam ir ļoti pozitīva ievirze. Tā gaitā atklājas lauku cilvēku optimisms, vitalitāte, izdoma. Konkurss apgāž izplatīto priekšstatu, ka Latvijas laukos nekā nav,” uzskata akciju sabiedrības “Rīgas Piensaimnieks” ģenerāldirektors Arvīds Ušča.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!