• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeima par atalgojuma palielināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2005., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

VID maijā iekasējis 260,04 milj.latu

Vēl šajā numurā

15.06.2005., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima par atalgojuma palielināšanu

Saeimas deputātu atalgojuma fondu nākamgad paredzēts palielināt par 46% jeb 442 000 latiem, liecina Saeimas Prezidijā iesniegtais 2006.gada Saeimas budžeta pieprasījums. Kopumā deputātu pamatalgai un piemaksām nākamgad tiek prasīti 1,4 miljoni lati.

Budžeta projekta sagatavotāji no Saeimas kancelejas norāda, ka ievērojamais atalgojuma pieaugums saistīts ar nākamgad paredzētajām Saeimas vēlēšanām. Tāpēc budžetā ir jāparedz finansējums pabalstiem trīs mēnešalgu apmērā tiem deputātiem, kuri nākamajā Saeimā netiks ievēlēti.
Bez tam, kā katru gadu, arī nākamgad paredzēts palielināt Saeimas locekļu algas, kuras ir piesaistītas sabiedriskajā sektorā nodarbināto atalgojuma svārstībām. Tiek prognozēts, ka nākamgad parlamentārieši algā saņems par 8,5% vairāk nekā šogad, kad deputāta pamatalga ir 778 lati.

SAEIMAS.PNG (115886 bytes)
Saeima darbā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Iecerēts palielināt arī Saeimas darbinieku atalgojumu. Tā, piemēram, 2006.gadā paredzēts palielināt pastāvīgo komisiju vecāko konsultantu vidējo amatalgu par 58% jeb no 522 latiem uz 827 latiem, konsultantiem – par 35%, Saeimas Juridiskā biroja vadītājam – par 72%, vecākajiem juridiskajam padomniekiem – par 52%, bet juridiskajiem padomniekiem – par 68%. Vidēji par 30% iecerēts palielināt informācijas tehnoloģiju speciālistu amatalgu, savukārt struktūrvienību vadītāju amatalgu – par 29% un tulkiem – par 12%. Citu amatu darbiniekiem paredzēts nodrošināt darba samaksas pieaugumu no 4% uz 8%.
Tādējādi parlamenta darbinieku darba samaksas fonds – 2,7 miljoni latu – 2006.gadā, salīdzinot ar 2005.gada budžetu, būtu pieaudzis par 15%.
Budžeta pieprasījuma kapitālo izdevumu sadaļā lielāko izdevumu daļu veido tēriņi, kas saistīti ar Saeimas plenārsēžu zāles balsošanas sistēmas renovācijas darbiem. Aptuvenās šo darbu izmaksas ir 200 000 latu, kas ietver gan iekārtu, gan programmatūras iegādi, gan plenārsēžu zāles mēbelējuma korekcijas izdevumus.
Komandējumiem un dienesta braucieniem nākamgad Saeima prasa 355 000 latu, tālruņu abonēšanai un sarunu atmaksai – 145 000 latu. Par 40% paredzēts palielināt finansējumu Saeimas personāla kvalifikācijas celšanas kursiem, kam kopā iecerēts piešķirt 35 000 latu. Par 11% nākamā gada budžeta projektā tiek palielināti izdevumi Saeimas ēku un telpu remontam.
Saeimas Saimnieciskā komisija pagājušonedēļ bez izmaiņām atbalstīja parlamenta kancelejas sagatavoto Saeimas nākamā gada budžeta pieprasījumu, kurā parlamenta darba nodrošināšanai tiek prasīts 1,1 miljons latu jeb par 13% vairāk nekā pērn.
Budžeta pieprasījumā deputātu un parlamenta darbinieku atalgojumam paredzēti 5,95 miljoni latu, kapitālajiem izdevumiem – 0,89 miljoni latu, iemaksām starptautiskajās organizācijās – 95 587 lati, savukārt Eiropas Parlamenta deputātu algu nodrošināšanai – 89 683 lati.
Kopumā Saeima nākamā gada budžetā prasa 11,1 miljonu latu. Budžeta projekts būs jāvērtē Finanšu ministrijai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!