• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 31. maija noteikumi Nr. 392 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2005., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110594

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdien, 9. jūnijā

Vēl šajā numurā

16.06.2005., Nr. 95

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 392

Pieņemts: 31.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.392

Rīgā 2005.gada 31.maijā (prot. Nr.32 62.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 “Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli”
4.panta otro, ceturto un septīto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 “Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2000, 473./476.nr.; 2001, 154.nr.; 2003, 28.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 11.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

“11.9. saņem no Valsts meža dienesta informāciju par ieaudzēto vai atjaunoto mežaudžu (jaunaudžu) platībām pilsētas teritorijā.”

2. Papildināt noteikumus ar 30.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

“30.6. Ministru kabinets ir izdarījis grozījumus Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikatorā.”

3. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

“32. Zemes vērtību zonējuma izstrādi ierosina:

32.1. pilsētas (novada) dome šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3.apakšpunktā norādītajos gadījumos un par to rakstiski informē Valsts zemes dienestu līdz kārtējā taksācijas perioda 1.septembrim;

32.2. Valsts zemes dienests šo noteikumu 30.3., 30.4., 30.5. un 30.6.apakšpunktā norādītajos gadījumos un par to rakstiski informē attiecīgās pilsētas (novada) domi līdz kārtējā taksācijas perioda 15.septembrim.”

4. Papildināt noteikumus ar 32.1, 32.2 un 32.3 punktu šādā redakcijā:

“32.1 Pilsētas (novada) dome norīko atbildīgo pārstāvi (konsultantu) Valsts zemes dienesta zemes vērtību zonējuma projekta (turpmāk — zonējuma projekts) izstrādes darba grupā, lai nodrošinātu sadarbību un informācijas apmaiņu zonējuma izstrādē. Par pārstāvja norīkošanu pilsētas (novada) dome rakstiski informē Valsts zemes dienestu līdz kārtējā taksācijas perioda 1.oktobrim.

32.2 Zonējuma projektu izstrādā līdz nākamā taksācijas perioda 1.martam, Rīgas pilsētai — līdz 1.februārim.

32.3 Valsts zemes dienests šo noteikumu 30.3. un 30.6.apakšpunktā minētajos gadījumos veic korekcijas zonējumā, precizējot:

32.3 1.zemes vērtību zonu robežas atbilstoši administratīvo robežu izmaiņām, — šo noteikumu 30.3.apakšpunktā minētajā gadījumā;

32.3 2.zemes bāzes vērtību tabulu, — šo noteikumu 30.6.apakšpunktā minētajā gadījumā.”

5. Izteikt 33. un 34.punktu šādā redakcijā:

“33. Valsts zemes dienests zonējuma projektu, izņemot šo noteikumu 32.3 punktā minētos gadījumus, līdz nākamā taksācijas perioda 1.martam (Rīgas pilsētas zonējuma projektu — līdz 1.februārim) iesniedz attiecīgajā pilsētas (novada) domē vai tās noteiktajā institūcijā. Pilsētas (novada) dome vai tās noteiktā institūcija zonējuma projektu nodod sabiedriskajai apspriešanai ne vēlāk kā līdz taksācijas perioda 10.martam (Rīgas pilsētai — līdz 1.martam).

34. Sabiedriskās apspriešanas laiks ir trīs nedēļas. Fizisko un juridisko personu iesniegtos priekšlikumus un atsauksmes sabiedriskās apspriešanas gaitā izskata attiecīgās pilsētas (novada) domes un Valsts zemes dienesta pārstāvju darba grupa. Minētā darba grupa:

34.1. apkopo iesniegtos priekšlikumus;

34.2. lemj par nepieciešamajiem grozījumiem zonējuma projektā;

34.3. nedēļas laikā pēc sabiedriskajai apspriešanai paredzētā termiņa beigām sagatavo atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem un nepie­ciešamajiem grozījumiem zonējuma projektā. Atzinumu paraksta visi darba grupas locekļi, pievienojot atšķirīgos viedokļus, ja tādi ir.”

6. Papildināt noteikumus ar 34.1 punktu šādā redakcijā:

“34.1 Precizēto zonējuma projektu, atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem un veikto grozījumu apkopojumu, kā arī informāciju par prognozētajām nekustamā īpašuma nodokļa apmēra izmaiņām Valsts zemes dienests iesniedz izskatīšanai pilsētas (novada) domē vai tās noteiktā institūcijā ne vēlāk kā līdz nākamā taksācijas perioda 10.aprīlim (Rīgas pilsētai — līdz 1.aprīlim). Pēc zonējuma projekta sabiedriskās apspriešanas rezultātu izskatīšanas, bet ne vēlāk kā līdz 1.maijam pilsētas (novada) dome vai tās noteiktā institūcija pieņem lēmumu par zonējuma saskaņošanu.”

7. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

“35. Pilsētas (novada) dome vai tās noteiktā institūcija var pieņemt lēmumu nesaskaņot zonējuma projektu, ja Valsts zemes dienests nav ņēmis vērā sabiedriskās apspriešanas laikā rakstiski iesniegtos argumentus:

35.1. par zonējuma projekta neatbilstību normatīvajiem aktiem vai teritoriju plānojumiem;

35.2. par zonu zemes bāzes vērtības neatbilstību dokumentēti pamatotai nekustamo īpašumu tirgus informācijai.”

8. Izteikt 38.punktu šādā redakcijā:

“38. Pēc saskaņošanas pilsētas (novada) domē vai tās noteiktā institūcijā Valsts zemes dienests sagatavo zonējumu divos eksemplāros un to apstiprina līdz nākamā taksācijas perioda 15.maijam. Apstiprinātais zonējums stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri. Viens zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajai pilsētas (novada) domei, kur tas ir publiski pieejams,
otrs — Valsts zemes dienestam.”

9. Papildināt IV nodaļu ar 38.1, 38.2, 38.3, 38.4 un 38.5 punktu šādā redakcijā:

“38.1 Ja pilsētas (novada) dome vai tās noteiktā institūcija noteiktajā termiņā nav pieņēmusi lēmumu par zonējuma projekta saskaņošanu, tas uzskatāms par saskaņotu. Ja pieņemts lēmums par zonējuma nesaskaņošanu, bet Valsts zemes dienests nepiekrīt lēmumā minētajiem argumentiem, Valsts zemes dienests iesniedz zonējuma projektu un atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem Tieslietu ministrijā. Tieslietu ministrija 10 dienu laikā sasauc attiecīgu komisiju, kurā iekļauj Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjus. Uz komisijas sēdi tiek uzaicināti Valsts zemes dienesta un attiecīgās pilsētas (novada) domes pilnvarotie pārstāvji.

38.2 Komisija izvērtē zonējuma projekta atbilstību normatīvajiem aktiem un pieņem lēmumu par tā turpmāko virzību.

38.3 Ja komisija pieņem lēmumu zonējuma projektu virzīt apstiprināšanai, Valsts zemes dienests sagatavo zonējumu divos eksemplāros un to apstiprina līdz nākamā taksācijas perioda 1.jūnijam. Apstiprinātais zonējums stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri. Viens zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajai pilsētas (novada) domei, kur tas ir publiski pieejams, otrs — Valsts zemes dienestam.

38.4 Ja komisija pieņem lēmumu zonējuma projektu nevirzīt apstiprināšanai, Valsts zemes dienests atkārtoti izstrādā zonējuma projektu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

38.5 Ja zonējuma projekta korekcija veikta šo noteikumu 32.3 punktā noteiktajā kārtībā, Valsts zemes dienests pēc tā izstrādes apstiprina zonējumu un par to divu nedēļu laikā informē attiecīgās pilsētas (novada) domi.”

10. Izteikt 44. un 45.punktu šādā redakcijā:

“44. Piesārņojuma novērtējumu un attiecīgu atzinumu par to, ka zemes vienības platību nav iespējams izmantot noteiktajam lietošanas mērķim, sagatavo un izsniedz Valsts vides dienesta attiecīgā reģionālā vides pārvalde, pamatojoties uz personas iesniegumu. Atzinumā norāda zemes vienības platību, uz kuru attiecināma nelabvēlīgo faktoru iedarbība, kā arī termiņu, kādā ir likvidējamas šīs iedarbības sekas.

45. Šo noteikumu 44.punktā minēto atzinumu persona iesniedz attiecīgās pilsētas (novada) domē. Pilsētas (novada) dome 10 dienu laikā par to informē Valsts zemes dienesta attiecīgo teritoriālo nodaļu.”

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 17.jūniju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!