• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trīs miljoni latu Eiropas naudas 94 Latvijas projektos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2005., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāļu ražotājiem rūp tirgus sakārtošana

Vēl šajā numurā

16.06.2005., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trīs miljoni latu Eiropas naudas 94 Latvijas projektos

Vakar, 15.jūnijā, Rīgā notika Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansēto sociālās integrācijas projektu sākšanas pasākums, kurā piedalījās visu 94 atbalstīto projektu autori. Šie projekti ir apstiprināti četros ESF līdzfinansētos grantu shēmu konkursos, kuros projektu pieteicēju un īstenotāju tiešais sadarbības partneris ir Sabiedrības integrācijas fonds (SIF). Savukārt par šo četru programmu ieviešanu un uzraudzību kopumā atbild Labklājības ministrija.

ESF2.PNG (98433 bytes)
Labklājības ministre Dagnija Staķe un SIF direktors Nils Sakss sadala ESF speciālo torti
Foto: Juris Vigulis

Pirmā programma ir “Konsultācijas un apmācība komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai”. Tajā saņemts 51 projekta pieteikums, apstiprināti 19 par kopējo summu 594 000 latu. Kopējais pieejamais finansējums šajā programmā no 2004. līdz 2006.gadam ir 1 071 917 latu. Viens no atbalstītajiem pieteikumiem ir sabiedriskās organizācijas “Latvijas lauku sieviešu apvienība” projekts “Lauku iedzīvotāju – mājamatnieku apmācības un komercdarbības veicināšana”. Projekta ietvaros paredzēts sniegt nepieciešamās zināšanas un prasmes 360 lauku mājamatniekiem, lai veicinātu viņu pašnodarbinātību. Paredzētā mērķauditorija – ilgstošie bezdarbnieki, jaunieši un cilvēki pirmspensijas vecumā, kuri apgūs komercdarbības pamatus, biznesa plāna sastādīšanu, grāmatvedību, mārketingu utt. Projekta gaitā tiks sagatavots un izdots lauku amatnieku katalogs, kurā būs informācija par amatniekiem uzņēmējiem ar viņu darbu fotogrāfijām un īsu aprakstu latviešu, vācu un angļu valodā.
Otrā programma ir “Motivācijas programmas sociālās atstumtības riska grupām”. Tajā saņemti 109 projektu pieteikumi, apstiprināti 23 par kopējo summu 770 000 latu. Kopējais pieejamais finansējums no 2004. līdz 2006.gadam – 1 715 066 latu. Viens no atbalstītajiem projektiem ir sabiedriskajai organizācijai “Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons”: “Informācijas tehnoloģiju izmantošana cilvēku ar invaliditāti motivācijai un iedrošināšanai darba tirgum”.
Trešā grantu shēma ir “Sociālās rehabilitācijas programmu izstrāde un ieviešana”, kurā saņemti 52 pieteikumi, bet apstiprināti 36 par kopējo summu – 1,34 miljoni latu. Kopējais pieejamais finansējums no 2004. līdz 2006.gadam – 2 572 599 latu. Viens no projektiem paredz izstrādāt un īstenot sociālās rehabilitācijas programmu atbalsta centrā “Avotiņi” jaunajām māmiņām, kas nonākušas krīzes situācijā.
Un ceturtā programma ir “Pētījumu veikšana par sociāli atstumto grupu iespējām darba tirgū”. Tajā saņemti 23 projektu pieteikumi, no kuriem apstiprināti 16 par kopējo summu 274 000 latu. Kopējais pieejamais finansējums – 663 730 latu.
Pēc SIF sekretariāta direktora Nila Saksa un Labklājības ministres Dagnijas Staķes uzrunas simboliski 94 projektu īstenotājiem tika sadalīts Eiropas Sociālā fonda pīrāgs – speciāli šim pasākumam ESF logotipa formā cepta torte. Turpinājumā visi dalībnieki Latvijas kartē atzīmēja sava projekta norises vietu, lai iezīmētu tos pagastus un pilsētas, kur tuvākajos gados ar ESF atbalstu tiks mazināta sociālā atstumtība un veicināta sabiedrības integrācija.
Pēc svinīgās atklāšanas projektu īstenotāji turpināja darbu seminārā, kurā SIF darbinieki informēja viņus par projektu finansēšanas līguma nosacījumiem, projektu grāmatvedības uzskaiti, atskaitēm, iepirkumu veikšanas kārtību, publicitātes prasībām un citiem jautājumiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!