• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārstniecības iestāžu pārraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos barikāžu desmitgadei

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārstniecības iestāžu pārraudzību

Veselības aprūpes reformas ietvaros 1999.gada nogalē un sākot ar 2000.gadu darbu sāka liels skaits ārstu prakšu vietu. Līdz ar to veselības aprūpē iesaistījās daudzas ārstniecības personas ne tikai kā pakalpojuma sniedzēji, bet arī kā sava darba organizatori. Daļai no tiem organizatoriskā pieredze un pieredze darbā ar tiesību aktos noteikto prasību īstenošanu ikdienas darbā bijusi neliela.

Zemais finansējums veselības aprūpei atsevišķos gadījumos radījis situāciju, ka ārstniecības iestāžu vadītāji, meklējot iespēju piesaistīt papildu līdzekļus iestāžu uzturēšanai, nepamatoti skāruši pacientu intereses.

Tāpēc reģionālās slimokases, pildot savus tiešos pienākumus, veic regulāru un sistemātisku ārstniecības iestāžu un ārstniecības personu darba kvalitātes pārraudzību. Pārkāpumu gadījumos vainīgie tiek administratīvi sodīti un veikts skaidrojošais darbs. Virkne pārkāpumu pārbaudes rezultātā atklājās arī "Viduslatvijas slimokases" Jelgavas filiāles līgumattiecību iestādēs.

Labklājības ministrija uzskata, ka, lai veselības aprūpes reformas rezultātā neciestu pakalpojuma kvalitāte un tiktu ievērotas pacientu tiesības, reģionālo slimokašu darbiniekiem jāturpina aktīva ārstniecības iestāžu un to darbinieku darba pārraudzība.

Visām reģionālajām slimokasēm līgumos ar pakalpojumu sniedzējiem norādīts iekļaut prasību, ka ārstniecības iestādēs pacientam pieejamā vietā jāatrodas informācijai par pakalpojumu apmaksas un saņemšanas kārtību un tiem tiesību aktiem, kas to nosaka.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!