• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mājās mūzikā ar uzvaru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2005., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautas balsu iemēģināšana

Vēl šajā numurā

17.06.2005., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mājās mūzikā ar uzvaru

3.PNG (119078 bytes)
Ieva Mežgaile, Marko Ojala, Andis Klučnieks un Anda Zaborovska
Reklāmas foto

Vakar, 16.jūnijā, no Itālijas atgriezās Rīgā kameransamblis “Altera Veritas”, kas ieguvis jaunās mūzikas speciālbalvu starptautiskajā izpildītājmākslinieku konkursā  “Tina Orsi Anguissola Scotti”. Radošajā sacensībā piedalījās 27 kameransambļi no visas pasaules. Starptautiskā žūrija, kurā bija eksperti no Itālijas, Vācijas, Krievijas un ASV, grupai “Altera Veritas” (Ieva Mežgaile – kokles, Anda Zaborovska – kokles, Andis Klučnieks – flauta, Marko Ojala – akordeons) vienbalsīgi piešķīra balvu un naudas prēmju par labāko laikmetīgās mūzikas izpildījumu.
Grupas “Altera Vertitas” jaunie mūziķi ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāti, un daudzi komponisti raksta mūziku tieši grupas īpašajam sastāvam – koklēm, basa koklēm, flautai un akordeonam. Konkursa atlases kārtā jaunieši spēlēja Ērika Ešenvalda skaņdarbu “Cryptic” un Gundegas Šmites “Eine kleine Fantasia”, bet finālā skanēja Gundegas Šmites skaņdabs “Skatoties..., sapņojot...” un Valda Zilvera “J.S.Baha tokāta un fūga re minorā”.
Grupas dalību konkursā nodrošināja Valsts Kultūrkapitāla fonda un sabiedriskās organizācijas “Brīvās mūzikas aģentūra” atbalsts.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!