• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārstiem Zariņiem un mecenātu Naitu no ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2005., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Kalifornijas Sabiedriskā labuma kluba pārstāvēm

Vēl šajā numurā

17.06.2005., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārstiem Zariņiem un mecenātu Naitu no ASV

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 16.jūnijā, Rīgas pilī tikās ar ārstiem Bertramu un Kristapu Zariņiem, kā arī mecenātu no ASV Normanu Naitu, kurš vairāku gadu garumā ir ziedojis Latvijas slimnīcām un palīdzējis izsniegt stipendijas spējīgiem Latvijas jaunajiem ārstiem un medicīnas studentiem.
V.Vīķe-Freiberga tikšanās laikā sacīja paldies N.Naitam par sniegto atbalstu Latvijai, kā arī sirsnīgi pateicās par viņa ieguldījumu totalitārā komunisma nosodīšanā laikā, kad viņš kā vadošs ASV mediju speciālists un vadītājs veidoja daudzas dokumentālās filmas.
N.Naits augstu novērtēja Latvijas sasniegumus, ātro izaugsmi, uzsverot, ka “valsts izmēram nav lieluma, cilvēka garam un gribasspēkam panākt izmaiņas ir lielākā nozīme”. “Latvijas sasniegumi un mani lieliskie latviešu draugi mani ir iedvesmojuši tiktāl, ka šodien Latvijā pats jūtos kā latvietis un jūtos lepns, ka Latvijai ir tik spējīga valsts vadītāja,” sacīja mecenāts, piebilstot, ka “Latvija ir kā cerība un piemērs tām valstīm, kas tiktāl nav vēl tikušas.”
N.Naits šajās dienās plāno apmeklēt vairākas Latvijas slimnīcas. Viņš izteica vēlmi arī turpmāk Latvijai palīdzēt, vienlaikus uzsverot, ka Latvija var būt lepna ar saviem ārstiem. Prezidente sacīja, ka Bertrams un Kristaps Zariņi katrs savā nozarē ir pierādījuši augstākā līmeņa profesionalitāti un atzinību un bauda cieņu kā Latvijā, tā ārvalstīs. “Mēs varam tikai un vienīgi būt ļoti lepni par to, ka mums ir tādi Latvijas dēli, kas, trimdā sasnieguši savā profesijā augstākās virsotnes, ar patiesu tēvzemes mīlestību nesavtīgi nāk palīgā Latvijai tās medicīnas aprūpē un attīstībā,” sacīja prezidente.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!