• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules latviešu biedrību 5.konferenci Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices Konfederācijas prezidenta oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules latviešu biedrību 5.konferenci Rīgā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 20.jūnijā nosūtīja apsveikuma vārdus Pasaules latviešu biedrību 5.konferencei “Tradīcijas latviešu biedrību darbā”. Vēstulē prezidente raksta:
“Sveicu visus Pasaules latviešu biedrību piektās konferences dalībniekus, kuri mērojuši tuvākus un tālākus ceļus šurp no Latvijas un vēl desmit dažādām pasaules valstīm!
Mana dziļa pārliecība ir, ka viss latviešu biedrību darbs un pastāvēšana balstās uz tautiešu saglabātām sabiedriskajām un etnogrāfiskajām tradīcijām, jo latviešu biedrības tiecas saglabāt vērtīgās tautas tradīcijas, kurām pateicoties biedrības ir arī dzimušas. Gan etnogrāfiskām, gan sabiedriskajām tradīcijām ir nepārvērtējama nozīmīga loma latviešu biedrībās dažādās valstīs un kontinentos, kur biedrības kā kultūras vērtību nesējas palīdz uzturēt nacionālo identitāti.
Mūsdienās viens no svarīgākajiem latviešu biedrību izaicinājumiem ir piesaistīt latviešu sabiedrībai trimdas jauno paaudzi, kura dzimusi ārpus Latvijas un kuras apziņā Latvijas un latvieša tēls veidojas no citu stāstītā, grāmatām, plašsaziņas līdzekļiem un visa, kas ģimenē un latviešu sabiedrībā piedzīvots.
Lai mums visiem izdodas darbs, ko darām Latvijas un latviešu tautas vārdā! Novēlu ražīgu konferences darbu un skaistas dienas visiem šovasar Latvijā!”

Valsts prezidenta preses dienests

Pirmdien, 20.jūnijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks atklāja Pasaules latviešu biedrību 5. konferenci “Tradīcijas latviešu biedrību darbā”. Pasaules latviešu biedrību konferences ik gadu apmeklē vairāk nekā simt dalībnieku no desmit valstu latviešu biedrībām pasaulē, tai skaitā no Amerikas, Austrālijas, Lielbritānijas, Krievijas un Zviedrijas.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzrunā uzsvēra latviešu biedrību svarīgo lomu ārzemēs, kas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) nav mazinājusies. Viņš aicināja trimdas latviešus aktīvi turpināt darbu Latvijas etniskās identitātes stiprināšanā, vienlaikus norādot, ka aizvien lielāka uzmanība turpmāk jāvelta valstiskās un politiskās piederības veidošanai un stiprināšanai. “Es aicinu jūs spert soli tālāk un vēstīt par Latviju ne tikai kā par kultūras tradīcijām senu un bagātu valsti, bet veidot arī Latvijas valstisko un politisko tēlu, stāstot par Latvijas valstisko attīstību, tās lomu starptautiskajās organizācijās un Latvijas pieredzes nodošanu valstīm kaimiņos.”
Ministrs atzina, ka ārzemēs dzīvojošo latviešu kopienām ir sākusies “jauna ēra”, jo daudzi latvieši šobrīd devušies uz ārzemēm, lai uzsāktu studijas vai strādātu. Artis Pabriks uzvēra, ka Latvijai ir svarīgi, lai šie cilvēki kādu dienu atgrieztos. Taču, ja viņi ir izvēlējušies palikt uz dzīvi citā valstī, tad latviešu biedrību uzdevums ir šos cilvēkus mītnes zemēs iesaistīt savu organizāciju aktivitātēs, tādējādi palīdzot viņiem iejusties jaunajos apstākļos un nepazaudēt saikni ar Latviju.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!