• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP deputātes jautājumiem par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju Hāgā

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP deputātes jautājumiem par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Nāciju Eiropas grupa) ir vērsusies ar vēstuli pie Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra Alvaro Hila-Roblesa ar jautājumiem par cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.
I.Vaidere ir lūgusi Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru informēt, vai Eiropas Padome un cilvēktiesību komisārs ir novērojuši cilvēktiesību pārkāpumus Krievijā. Gadījumā, ja šādi pārkāpumi ir konstatēti, Eiropas Parlamenta deputāte lūgusi paskaidrot, kādus konkrētus cilvēktiesību pārkāpumus Eiropas Padome Krievijā ir konstatējusi un ko ir darījusi vai plāno darīt, lai tos novērstu.
Inese Vaidere: “Kā Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas, Cilvēktiesību apakškomitejas un Eiropas Savienības un Krievijas parlamentārās sadarbības delegācijas loceklei man ir pienākums interesēties par situāciju cilvēktiesību jomā Krievijā. Eiropas Savienības un Krievijas dialogā par cilvēktiesību jautājumiem līdz šim ir iztrūkusi viena dimensija – cilvēktiesību ievērošana pašā Krievijā. Taču, lai veidotu veiksmīgu dialogu un sadarbību, nedrīkst ignorēt jautājumus, kuri saistīti ar kopējām vērtībām. Jo īpaši tāpēc, ka Krievija mēdz izvirzīt nepamatotus pārmetumus šajā jomā citām valstīm.”

Jānis Aizsalnieks, Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!