• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices Konfederācijas prezidenta valstsvizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices Konfederācijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Otrdien, 21.jūnijā, valstsvizītes ietvaros Šveices prezidents Zamuels Šmids tikās ar aizsardzības ministru Einaru Repši, lai pārrunātu abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.
Aizsardzības ministrs Einars Repše izteica atzinību Šveices prezidentam par iespēju Latvijas civilajiem un militārajiem darbiniekiem iegūt kvalitatīvu un atzītu izglītību Šveices organizētajos kursos Ženēvas drošības politikas centrā un militārajās mācību iestādēs.
Einars Repše iepazīstināja viesi ar plānoto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) profesionalizācijas plānu. Ministrs un Šveices prezidents pārrunāja arī zemessardzes un līdzīgu militāro organizāciju lomu un vietu profesionālu militāro spēku ietvaros. Aizsardzības ministrs atzina, ka atzinīgi un pozitīvi ir vērtējama Šveices ilglaicīgā pieredze aizsardzības sistēmas izveidē un attīstībā.
Tikšanās laikā abas puses apsprieda arī jautājumus par rīcību ārkārtas situācijās un dabas katastrofu gadījumos, kā arī bruņoto spēku lomu to seku likvidēšanā.
Šveices prezidents interesējās arī par Latvijas pieredzi, integrējoties NATO un uzsākot dalību starptautiskajās operācijās, kā arī par stratēģiju un attīstības plānu izstrādi.
Sarunās ar Šveices prezidentu un delegāciju piedalījās arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!