• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas tikšanos ar Izraēlas valsts amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Norvēģijas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas tikšanos ar Izraēlas valsts amatpersonām

Otrdien, 21.jūnijā, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Izraēlas Valsts Ārlietu ministrijas ģenerāldirektora vietnieku Marku Soferu un Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gariju Korenu.

Izraēlas Valsts Ārlietu ministrijas ģenerāldirektora vietnieks M.Sofers informēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesa sakarā, norādot uz nepieciešamību pēc vienlīdzīga dialoga un miera sarunu atjaunošanas.

M.Sofers apliecināja, ka ir jūtamas pozitīvas ievirzes konflikta noregulējumā, taču vēl daudz jāpaveic, lai iedzīvotāji justos droši. Lai uzlabotu sarežģītās attiecības starp Izraēlu un Palestīnu, M.Sofers kā nozīmīgākos soļus uz panākumiem minēja konstruktīva dialoga uzsākšanu ar pašreizējo palestīniešu līderi, uzsverot, ka konfliktus nevar atrisināt ar vardarbību, un nepieciešamību veicināt Tuvo Austrumu miera plāna “Ceļa karte” realizēšanu, kā arī terorisma draudu novēršanu. Būtiski, lai konfliktā iesaistītās puses pildītu savas saistības. Miera un stabilitātes nodrošināšanas veicināšanā ir nepieciešama arī starptautisko organizāciju palīdzība, sacīja Izraēlas pārstāvis.

Abas puses tikšanās laikā novērtēja labās attiecības starp Latviju un Izraēlu. M.Sofers izteica cerība, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts sniegs savu ieguldījumu konflikta risināšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!