• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Ungārijas Republikas un Čehijas Republikas vēstniekiem NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2000., Nr. 336/338 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts programma Bērnu stāvokļa uzlabošanai 2000. gadam

Vēl šajā numurā

27.09.2000., Nr. 336/338

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Ungārijas Republikas un

Čehijas Republikas vēstniekiem NATO

S1.JPG (20363 BYTES) S2.JPG (26917 BYTES)

Tikšanās laikā vakar, 26.septembrī, Latvijas Saeimas namā: Čehijas vēstniece Latvijā Jaroslava Bulenova, Ungārijas vēstnieks NATO Andrass Simonī; Čehijas vēstnieks NATO Karels Kovanda un Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Ungārijas vēstnieku NATO Andrāšu Šimoņi un Čehijas vēstnieku NATO Karelu Kovandu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar NATO paplašināšanos un Latvijas gatavošanos dalībai Ziemeļatlantijas savienībā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Polijas, Čehijas un Ungārijas uzņemšana NATO ir viens no svarīgākajiem un nozīmīgākajiem notikumiem Eiropas drošības politikā. Viņš akcentēja mūsu valsts paveikto ceļā uz integrāciju Ziemeļatlantijas savienībā un ieinteresētību pēc iespējas ātrāk iegūt skaidrību par NATO turpmākās paplašināšanās procesa norisi. Liela nozīme būs ne tikai ASV nostājai, bet arī jauno NATO dalībvalstu viedoklim. J.Straume sacīja, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt veiksmīgi uzsākto deviņu NATO kandidātvalstu sadarbību, kā arī informēja viesus, ka parlamenta vairākums atbalsta Latvijas integrāciju NATO un pēdējās socioloģiskās aptaujas parāda, ka tam piekrīt arī vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju.

Čehijas vēstnieks NATO pauda savas valsts atbalstu Latvijas virzībai uz iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē, kā arī izteica cerību, ka paplašināsies sadarbība starp Latviju un Čehiju gan politisko, gan aizsardzības jautājumu risināšanā. Vēstnieks sacīja, ka lēmums par NATO paplašināšanu būs politisks un Latvijai jādara viss iespējamais, lai šis lēmums būtu pozitīvs. Jāveicina Latvijas aktivitātes Rīcības plāna dalībai NATO ietvaros, izvirzāmo mērķu un pieejamo resursu sabalansējums, kā arī to konsekventa realizēšana. Kā otru svarīgāko faktoru vēstnieks minēja pozitīva sabiedrības viedokļa veicināšanu jautājumā par Latvijas integrāciju NATO.

Savukārt Ungārijas vēstnieks uzsvēra, ka Latvijas nākotnes redzējums ir skaidrs un nepārprotams — Latvija kā NATO dalībvalsts, un Ungārija ir gatava sniegt savu atbalstu Latvijai šī mērķa īstenošanā. Tomēr, viņaprāt, lēmums par NATO paplašināšanu būs politisks, tāpēc Latvijai konsekventi jāturpina iesāktais darbs, īpašu uzmanību veltot militārajai un politiskajai stabilitātei, labu kaimiņattiecību veidošanai, valsts institūciju efektīvas funkcionēšanas nodrošināšanai, kā arī cilvēktiesību ievērošanai. Protams, ir svarīgi, lai jautājumā par Latvijas iestāšanos NATO pozitīvs viedoklis būtu gan politiskajām partijām, gan sabiedrībai.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvija ir gatava turpināt iesākto un aktīvi darboties, lai savu stratēģisko mērķi — iestāšanos NATO — īstenotu iespējami ātrāk.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!