• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sveic Somijas parlamenta vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2000., Nr. 336/338 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.09.2000., Nr. 336/338

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija sveic Somijas parlamenta vadītāju

Šodien Latvijā oficiālā triju dienu vizītē ierodas Somijas parlamenta spīkere Rīta Osukainena

SOMIETE-1.JPG (27556 BYTES) Rīta Osukainena dzimusi 1942.gadā. Studējusi filozofiju. Divus gadus strādājusi par somu valodas skolotāju Imatranskoski pamatskolā un divus gadus bijusi somu valodas un didaktikas nodaļas pasniedzēja Joensū universitātē. No 1977. līdz 1983. gadam somu valodas instruktore Kimes reģionā, šeit 1977.gadā tika ievēlēta Imatras municipālajā padomē. No 1980. līdz 1986. gadam bijusi šīs padomes priekšsēdētāja.

Kopš 1983.gada ir Somijas parlamenta deputāte. 1986.gadā ievēlēta par Karēlijas asociācijas priekšsēdētāja vietnieci. No 1991. līdz 1994. gadam bijusi Somijas izglītības ministre, bet no 1994. gada 7. februāra ir Somijas parlamenta spīkere. Pārstāv Somijas Nacionālo koalīcijas partiju, kas ar četrdesmit sešām vietām ir trešā lielākā partija Somijas parlamentā.

 

Šodien, 27. septembrī, oficiālā trīs dienu vizītē ierodas Somijas Republikas parlamenta spīkere Rīta Osukainena ( Riitta Uosukainen ) un viņas vadītā Somijas parlamenta delegācija.

Jau šorīt, drīz pēc ierašanās Rīgā, augstā viešņa uzreiz tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi. Pēc tam paredzēta R.Osukainenas tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisiju. Pēcpusdienā Somijas parlamenta spīkere tiksies ar Latvijas ārlietu ministru Induli Bērziņu. Rīt R.Osukainena Saeimas sēdē uzrunās Latvijas parlamenta deputātus, bet pēc tam apmeklēs Siguldu, Turaidu un Gaujas senleju, kā arī iepazīsies ar Latvijas un Somijas kopuzņēmumu "Cēsu alus" un pašvaldības uzņēmumu "Vinda".

Piektdien, vizītes beidzamajā dienā, R.Osukainena tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu un Ministru prezidentu Andri Bērziņu, kā arī viesosies Ziemeļvalstu ģimnāzijā.

Rīta Osukainena jau reiz, 1995. gada 20. februārī, bija oficiālā vizītē Latvijā. Pēc tam tā paša gada 12. septembrī Somiju oficiālā vizītē apmeklēja mūsu valsts toreizējais Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs. 1996. gada 29. aprīlī Somijā oficiālā vizītē bija Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse. 1998. gada 15. aprīlī notika Somijas parlamenta Lielās komitejas vizīte Latvijā, un pērn 28. maijā Somijā ieradās Latvijas Saeimas Eiropas lietu komisijas delegācija.

Somija sniegusi un sniedz Latvijai konsekventu atbalstu mūsu valsts eirointegrācijas procesā, kā arī iekšējās drošības, suverenitātes un demokratizācijas veicināšanā un valsts pārvaldes sistēmas pilnveidošanā. Somija ir arī viena no Latvijas nozīmīgākajām ārējās tirdzniecības partnerēm un septītā lielākā investētāja Latvijā. Mūsu valstu ekonomiskās sadarbības rezultātā izveidoti jau 304 Latvijas un Somijas kopuzņēmumi.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors, sadarbībā ar Saeimas preses dienestu

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!