• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No 1.jūlija sodu nemaksātājiem papildsods. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sarukuši nodokļu parādi

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No 1.jūlija sodu nemaksātājiem papildsods

SPOGULIS.PNG (96277 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs

Tiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kuri nav nomaksājuši pēc 2004.gada 1.jūlija uzlikto naudas sodu, no šā gada 1.jūlija iestājas transporta līdzekļa vadīšanas tiesību lietošanas aizliegums, atgādina Ceļu satiksmes drošības direkcija.
Ja sodītais pēc šā datuma turpinās vadīt transporta līdzekli, tas tiks uzskatīts par vēl vienu pārkāpumu, un par to paredzēts 30 latu sods.
Šādu kārtību nosaka 2003.gada oktobrī Saeimas pieņemtie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK). Saskaņā ar šiem grozījumiem, uzliktais sods par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir jānomaksā 30 dienu laikā. Ja tas netiek izdarīts, pārkāpējs CSDD nevar saņemt, apmainīt vai veikt kādas citas operācijas ar savu vadītāja apliecību. Turklāt nevar arī veikt tehnisko apskati un pārreģistrāciju transporta līdzekļiem, kas reģistrēti uz viņa vārda, un transporta līdzeklim, ar kuru izdarīts pārkāpums – neatkarīgi no tā, uz kā vārda transporta līdzeklis reģistrēts. Savukārt, ja transporta līdzeklis reģistrēts ārvalstīs, tam aizliegts izbraukt no Latvijas.
Ja naudas sods nav nomaksāts gada laikā, iestājas vadīšanas tiesību liegums. Tā kā minētie APK grozījumi stājās spēkā 2004.gada 1.jūlijā, tad pirmie soda nemaksātāji, kuri turpinās vadīt kādu transporta līdzekli, neraugoties uz liegumu, ar 30 latu naudas sodu vēl papildus pie nenomaksāta tiks sodīti, sākot ar 2005.gada 1.jūliju.
Taču ir plānots, ka šā gada oktobrī varētu stāties spēkā jauni APK grozījumi, kas pārkāpējiem, kuri brauks, neraugoties uz tiesību liegumu, paredz vēl bargākus sodus – līdz pat 200 latiem, kā arī transporta līdzekļa aizturēšanu līdz soda nomaksai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!