• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gada vidū, Eiropas Savienības krustcelēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prioritātes sākas ar pārtiku

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gada vidū, Eiropas Savienības krustcelēs

VIIK.PNG (125899 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sarunu laikā ar Itālijas prezidentu Karlo Čampi viņa rezidencē Kvadrināla pili Romā
Foto: EPA/A.F.I.

No 27. līdz 30.jūnijam norit Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Itālijā. Tā notiek pēc Itālijas prezidenta Karlo Čampi (Carlo Ciampi) ielūguma. Latvijas oficiālajā delegācijā ir satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, kā arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke un Latvijas – Itālijas parlamentārās sadarbības grupas priekšsēdētāja Ināra Ostrovska.

Kā vizītes priekšvakarā paziņoja Valsts prezidenta preses dienests, prezidente Romā “rosinās tālāko politisko dialogu ar Itālijas amatpersonām par divpusējiem jautājumiem un kopējiem Eiropas izaicinājumiem, kā arī stiprinās Neapoles provinces un Latvijas kontaktus, uzsverot arī goda konsulu lomu sadarbības stiprināšanā”.
Atsevišķa vizīte prezidentei paredzēta 30.jūnijā Vatikānā, kur notiks sarunas ar Viņa svētību pāvestu Benediktu XVI un Vatikāna amatpersonām.
Oficiālā sagaidīšanas ceremonija notika vakar, 27.jūnijā, pusdivpadsmitos pēc vietējā laika Kvirināla pilī Romā, kur Latvijas Valsts prezidenti un Imantu Freiberga kungu sagaidīja Itālijas prezidents Karlo Čampi ar Franku Čampi kundzi.
Ar Itālijas un Latvijas karogiem rotātās pils pagalmā bija nostādīta Itālijas bruņoto spēku godasardze. Militārais orķestris atskaņoja Latvijas un Itālijas valsts himnas. Skanot “Dievs, svētī Latviju!”, vēsturiskās pils tornī līdzās Itālijas un Eiropas Savienības karogiem tika pacelts arī Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs.
Pēc svinīgās sagaidīšanas ceremonijas notika Latvijas un Itālijas prezidentu un delegāciju sarunas, Karlo Čampi un Vaira Vīķe-Freiberga sniedza paziņojumus presei.
Pēcpusdienā Latvijas Valsts prezidente apmeklēja Itālijas Senātu, kur viņu sagaidīja Senāta priekšsēdētājs Marčello Pera.

PIRMAAAA.JPG (18372 bytes)
Tikšanās ar Itālijas prezidentu Karlo Čampi viņa rezidencē Kvirināla pilī Romā un abu prezidentu kopējs paziņojums vakar ievadīja Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas valstsvizīti Itālijā

Foto: EPA/A.F.I.

Vaira Vīķe-Freiberga vakar arī sniedza intervijas dienas laikrakstam “Corriere della Sera” un (tiešraidē) satelītprogrammai “RAI NEWS 24” .
Dienu noslēdza valstsvakariņas par godu Valsts prezidentei un Imantam Freiberga kungam, ko rīkoja Itālijas Republikas prezidents un Franka Čampi kundze.
Vizītes otrā diena Valsts prezidentei Romā sāksies ar svinīgu vainaga nolikšanas ceremoniju cīņās par savas zemes brīvību kritušajiem itāļu patriotiem pie Tēvzemes Altāra (Altare della Patria). Pēc tam V.Vīķe-Freiberga piedalīsies Latvijas un Itālijas uzņēmējdarbības forumā Itālijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā. Šeit paredzēta mūsu prezidentes runa (itāļu valodā).

Valsts prezidente šodien apmeklēs arī Itālijas Deputātu palātu un dienas vidū darba pusdienās tiksies ar Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni.

 

JANS.PNG (21938 bytes)
Jānis Ūdris, “LV” speciālkorespondents
Valsts prezidentes valstsvizītē Itālijā, ziņojot no Romas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!