• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Izraēlas ārlietu konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par augstāku prioritāti Eiropas energotaupībai

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Izraēlas ārlietu konsultācijām

21.jūnijā notika Latvijas un Izraēlas ekonomiskās un politiskās konsultācijas.
Izraēlas delegāciju vadīja Izraēlas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektora vietnieks Marks Zofers. Sarunās par ekonomikas jautājumiem Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Maija Manika un politisko jautājumu apspriedē – valsts sekretāra vietnieks Ilgvars Kļava.
Politiskajā sadaļā puses apmainījās viedokļiem par divpusējās sadarbības aktualitātēm, kā arī par aktuāliem daudzpusējās sadarbības un reģionālajiem jautājumiem.
Izraēlas delegācija informēja par situāciju Tuvo Austrumu miera procesā. Šā gada 14. augustā tiks sākta Izraēlas valdības akceptētā ebreju kolonistu izvākšana no Gazas joslas un daļēji no Jordānas upes rietumkrasta, kas varētu ilgt sešas nedēļas. Izraēlas puse uzsvēra apņēmību turpināt realizēt stratēģiskajā “ceļa kartes” plānā noteikto mērķi uz neatkarīgo valstu – Izraēlas un Palestīnas – līdzāspastāvēšanu.
Konsultācijās pārrunāti ANO reformu jautājumi, sadarbība starptautiskajās organizācijās, attiecības ar Krieviju, reģionālā drošības situācija, kā arī sadarbība Barselonas procesa ietvaros.
Abas puses vienojās par divpusējās likumdošanas bāzes pilnveidošanu, vizīšu apmaiņu un sadarbību holokausta piemiņas un izglītības projektos.
Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijas un Izraēlas ekonomiskajās attiecībās ir vērojama pozitīva dinamika un ir jāveicina tālākā sadarbība gan divpusējā līmenī, gan Eiropas Savienības kontekstā.
Sarunu laikā pārrunāti Latvijas un Izraēlas sadarbības virzieni, Latvijas un Izraēlas informācijas tehnoloģiju asociāciju sadarbības memorandu parakstīšana tuvākajā nākotnē. Apspriesta arī Latvijas iespējamā līdzdalība Izraēlas premjerministra rīkotajā konferencē šā gada rudenī un AGRITECH izstādē 2006. gadā.
Puses vienprātīgi atzīmēja, ka abu valstu ekonomiskajā sadarbībā vēl ir neizmantots potenciāls, un pauda gatavību turpināt strādāt, lai uzlabotu valstu sadarbību.
Vizītes ietvaros Izraēlas delegācija tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Normanu Penki, Valsts prezidentes padomnieku ārlietās Andreju Pildegoviču, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli un Latvijas un Izraēlas parlamentārās sadarbības grupas pārstāvjiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!