• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropadomes 16. un 17.jūnija sanāksmi

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieka atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente otrdien, 21.jūnijā, atvadu vizītē Rīgas pilī pieņēma Diplomātiskā korpusa vecāko, Austrijas vēstnieku Latvijā Volfgangu Jilli.
Prezidente pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Austrijas divpusējo attiecību paplašināšanā, kā arī veiktajiem diplomātiskā korpusa vecākā pienākumiem. Kā sacīja prezidente, attiecības starp Latviju un Austriju ir lieliskas, ir notikušas augstākā līmeņa vizītes, ļoti spraigi veicināti kultūras un uzņēmējdarbības sakari. Vēstnieks lielu pateicību par šiem rezultātiem izteica arī Latvijas vēstniecei Austrijā Elitai Kuzmai. V.Jilli atzinīgi vērtēja jaunos kontaktus, kas izveidojušies starp abu valstu pilsētām un pašvaldībām izglītības, kultūras, tūrisma jomās, kā arī sacīja, ka jāturpina darbs abu valstu uzņēmējdarbības projektu paplašināšanā.
Pārrunājot pašreizējo Eiropas Savienības (ES) krīzi, abas puses pauda pārliecību, ka ES spēs rast jaunu risinājumu, apliecinot spēju turpināt Eiropas dinamisku izaugsmi. Vēstnieks sacīja, ka jaunajām ES dalībvalstīm ir iespējas nākt ar savu redzējumu un idejām par vienotās Eiropas nākotni. Viņš arī atzina, ka Latvijas prezidente ir devusi neatsveramu ieguldījumu, lai panāktu Latvijas dalību ES un NATO, kas bija ļoti nepieciešams valsts ilgstpējīgai attīstībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 21.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Volfgangu Jilli, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Saeimas priekšsēdētāja un Austrijas vēstnieks Latvijā pārrunāja Latvijas un Austrijas divpusējās sadarbības jautājumus, tostarp ekonomiskos kontaktus un sadarbību tūrisma nozarē.
Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Austriju vērtējamas kā labas un dinamiskas. Tā kā tagad abas valstis ir arī Eiropas Savienības dalībvalstis, abu valstu kontakti vēl vairāk paplašināsies un padziļināsies. Labas sadarbības perspektīvas ir ekonomikā – par to liecina arī nupat aizsāktais projekts, kura ietvaros ar Austrijas atbalstu atvērtas divas tūrisma skolas – Liepājā un Jūrmalā.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Otrdien, 21.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Austrijas Republikas vēstnieku Latvijā Volfgangu Jilli, kurš ieradās atvadu vizītē.
Ministru prezidents pateicās Volfgangam Jilli par darbu Latvijā vēstnieka amatā laikā, kas iezīmējās ar svarīgu notikumu valsts dzīvē – Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) – un sekmēja abu valstu politisku un ekonomisku tuvināšanos, kā arī sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē.
Ministru prezidents atzinīgi novērtēja Austrijas vēstnieka personisko ieguldījumu attiecību stiprināšanā starp Latviju un Austriju, politiskā dialoga veicināšanā un novēlēja Volfgangam Jilli panākumus turpmākajā darbā.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!