• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Ziemeļvācijā, Šlēsvigas-Holšteinas pavalstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Ziemeļvācijā, Šlēsvigas-Holšteinas pavalstī

SAEIMA.PNG (131457 bytes)
Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Horsts Kēlers
Saeimas preses dienesta foto

No 18. līdz 20.jūnijam Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre piedalījās ikgadējās parlamentāriešu sarunās, kas jau četrdesmito gadu pēc kārtas notiek Ķīles nedēļas ietvaros un ko rīko Šlēsvigas-Holšteinas Landtāgs.
Uz šo pasākumu tiek aicināti Baltijas jūras reģiona valstu parlamentārieši, un šogad tajā piedalījās Dānijas, kā arī tās reģionu Fēru salu un Grenlandes, Somijas un Ālandu salu, Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas parlamentu pārstāvji. Kā viesi uz pasākumu bija aicināti arī Mēklenburgas-Priekšpomerānijas (VFR) un Štīrijas (Austrija) parlamentu vadītāji.
Šā gada diskusiju tēma bija “Identitāte–realitāte–mērķtiecība: kur atrodas Eiropas Savienība pēc pirmā paplašināšanās gada?”. To ievadīja Šlēsvigas-Holšteinas Landtāga prezidenta Martina Kaijenburga referāts, kā arī Baltijas jūras valstu parlamentāriešu konferences pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja, Igaunijas parlamenta deputāta Trivimi Vellistes un Eiropas Savienības (ES) Reģionu komitejas priekšsēdētāja Pētera Štrauba ziņojumi.
Pēc referātiem risinājās parlamentāriešu diskusija, kuras laikā tika meklētas atbildes uz jautājumu, kā tālāk attīstīsies ES, kā arī uzsvērta parlamentāriešu sadarbības nozīme, it īpaši kontakti Baltijas jūras reģiona valstu starpā. Debatēs iesaistījās arī Saeimas priekšsēdētāja, kura akcentēja nepieciešamību pēc labākas komunikācijas ar sabiedrību, lai skaidrotu Eiropas Savienības jautājumus. ES vienmēr bijusi dažāda un daudzveidīga, tomēr tās spēks slēpjas spējā būt vienotai, lai stātos pretī mūsdienu izaicinājumiem. Tāpēc ir svarīgi, lai būtu vienoti mērķi un vienota izpratne par to, kā tos sasniegt. Tai jābūt līdzvērtīgu partneru līdzvērtīgai sadarbībai. I.Ūdre raksturoja arī Latvijas sasniegumus ceļā uz ES, kā arī ieguldījumu Eiropas Savienības kaimiņattiecību politikas īstenošanā.
Ķīles nedēļu apmeklēja arī Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Horsts Kēlers, kurš tikās ar parlamentāriešiem. Sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju tika runāts par ES nākotni, kā arī Baltijas jūras reģiona izaugsmi un attīstību.
Pasākuma ietvaros Ingrīdai Ūdrei bija iespēja Latvijas un VFR ziemeļu pavalstu sadarbību plašāk pārrunāt arī ar Šlēsvigas-Holšteinas ministru prezidentu Pēteru Karstensenu, Ķīles birģermeistari Angeliku Folkarcu un Rīgas sadraudzības pilsētas Rostokas mēru Rolandu Mētlingu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!