• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar nevalstiskajām organizācijām integrācijas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2005., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Sibīrijas latviešu bērnus un jauniešus Latvijā, Dziesmu svētkos

Vēl šajā numurā

29.06.2005., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar nevalstiskajām organizācijām integrācijas jomā

Otrdien, 28.jūnijā, pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša iniciatīvas viņš tikās ar aktīvākajiem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem integrācijas jomā. Ministru prezidents uzklausīja organizāciju pārstāvju priekšlikumus un ieteikumus.
Nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra veiksmīgo sadarbību, kas izveidojusies ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu (ĪUMSILS) un integrācijas ministriem vairāku valdību laikā.
Nevalstisko organizāciju pārstāvji atzinīgi novērtēja vairākas programmas, kas veiksmīgi tiek īstenotas, sadarbojoties valsts un nevalstiskajām institūcijām. Tika minēti vairāki sadarbības projekti – gan kultūras, gan etniskās, gan sociālās integrācijas jomās, kuru īstenošanu ĪUMSILS atbalstījis finansiāli. Tikšanās dalībnieki norādīja, ka sociālās integrācijas problēmu risināšanā vēl joprojām ir daudz izaicinājumu – nav pietiekama informatīvā atbalsta, nereti iedzīvotāji ir nogaidoši, kūtri un ieņem patērētāja nostāju.
Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvis Māris Resnis norādīja uz nepieciešamību atbalstīt lielos projektus integrācijas jomā, kuru īstenošanā ir nepieciešams nozīmīgs līdzfinansējums. Tika uzsvērta nepieciešamība saglabāt iespēju sociālo projektu realizēšanai saņemt avansa maksājumus. Savukārt “Sustento” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča norādīja, ka ĪUMSILS ir tik atvērts kā neviena cita institūcija, un izteica vēlmi, lai arī citas valsts iestādes būtu tikpat pretimnākošas un uz sadarbību orientētas.
Nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka ārkārtīgi svarīgi būtu ĪUMSILS aktivizēt savu darbību ārpus Rīgas, aktīvāk sadarboties ar pašvaldībām.
Šī bija kārtējā Ministru prezidenta tikšanās ar nozares nevalstiskajām organizācijām pirms ministriju rīcības plānu izvērtēšanas. Tikšanās mērķis – saņemt informāciju no nozares nevalstiskajām organizācijām par konkrētiem jautājumiem un aktualitātēm, kuru risināšanu apspriest ar ministriju amatpersonām.

Ilze Greiškalna, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!