• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties valstsvizītē Itālijā 27.-30.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2005., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.06.2005., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties valstsvizītē Itālijā 27.–30.jūnijā

VIKE_ITALIJA14.PNG (99596 bytes)
Pie Kvirināla pils 27.jūnijā: Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un Imantu Freibergu sagaida Itālijas prezidents Karlo Čampi

Foto: EPA/A.F.I.
VIKE_ITALIJA1.PNG (87311 bytes)
Džustinjani pilī 27.jūnijā: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Itālijas Senāta priekšsēdētājs Marčello Pera
Foto: Juris Krūmiņš
VIKE_ITALIJA4.PNG (101738 bytes)
Kvirināla pilī 27.jūnijā: Latvijas Valsts prezidente iepazīstina Itālijas prezidentu ar Latvijas delegāciju. Priekšplānā – satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un zemkopības ministrs Mārtiņš Roze
Foto: Juris Krūmiņš

Apmeklējot NATO spēku bāzi Neapolē 29.jūnijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.jūnijā, Neapolē apmeklēja NATO spēku bāzi. Sarunā ar NATO spēku bāzes komandieri admirāli Hariju Ulrihu tika pārrunāta NATO darbība Balkānu reģionā, sadarbība programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros, Latvijas ieguldījums NATO, kā arī NATO pārveidošanās process atbilstoši mūsdienu izaicinājumiem.
Pārrunājot situāciju Balkānos, apspriesta NATO spēku darbība šajā reģionā, nodrošinot mieru un stabilitāti, kā arī Latvijas bruņoto spēku pārstāvju dalība. Latvijas prezidente atzīmēja, ka Latvija plāno palielināt savu pārstāvju klātbūtni Kosovā un uzskata par būtisku, lai šajā Eiropas daļā kopīgiem centieniem tiktu nodrošināta stabilitāte un apstākļi reģiona tālākajai izaugsmei. Abas puses apspriedās par operācijas vadības nodošanu no NATO uz Eiropas Savienību Bosnijas un Hercegovinas gadījumā. Tika akcentēts, ka operācija noritējusi ļoti veiksmīgi.
Tika pārrunāta programmas “Partnerattiecības mieram” darbība un dažādu valstu piesaiste šajā programmā, tai skaitā runāts par Gruzijas, Ukrainas un citu Melnās jūras baseina valstu iesaistīšanos miera nodrošināšanas programmā, lai šīs valstis tuvotos arī atbilstībai NATO standartiem.
Admirālis H.Ulrihs ir arī ASV Jūras spēku virskomandieris Eiropā, un viņš runāja par sadarbību ar Baltijas reģionu, augstu novērtējot Liepājas Ūdenslīdēju glābšanas centra darbību un tur pieejamo augsta līmeņa apmācību. Pirms divām nedēļām Baltijas jūrā ir notikušas NATO mācības, un admirālis atzīmēja, ka šīs mācības noritējušas augstā profesionālā līmenī un sasniegušas savu mērķi.
Kopumā NATO spēku bāzes komandieris Vidusjūras baseinā, kas atrodas Neapolē, augstu novērtēja Latvijas ieguldījumu NATO attīstībā un atzīmēja, ka Latvija ir ļoti aktīva NATO dalībniece.
Runājot par NATO turpmākajiem izaicinājumiem, Valsts prezidente norādīja, ka NATO pēc saviem mērķiem ir organizācija, kas pakļauta izaicinājumiem un ir gatava uz tiem atbildēt. Viņa sacīja, ka Latvija vienmēr ir saskatījusi NATO kā dinamisku organizāciju, kas atrodas nemitīgā attīstības procesā, un Latvija vēlas NATO attīstības scenārijos sniegt savu pilnvērtīgo ieguldījumu.

Atklājot Latvijas goda konsulātu Neapolē 29.jūnijā

Valstsvizītes ietvaros trešdien Neapolē svinīgi tika atklāts Latvijas goda konsulāts. Uzrunājot Latvijas goda konsuli Neapolē Randu Gatu, prezidente uzsvēra, cik nozīmīga loma Latvijas pārstāvēšanā ārvalstīs un kontaktu dibināšanā ar ārvalstīm ir Latvijas goda konsuliem. “Goda konsuli pārstāv Latvijas draugu un atbalstītāju tīklu. Viņi atbalsta mūsu Ārlietu ministrijas, Valsts prezidenta un citu institūciju centienus veidot dažādu līmeņu sadarbību ar citām pasaules valstīm, sākot ar ekonomiskiem kontaktiem, kultūras saitēm un beidzot ar cilvēku kontaktiem.” Prezidente sacīja, ka Neapole kā jūras osta, kas ir aktīva tirdzniecībā, dinamiski sadarbojas arī ar Latvijas jūras reģionu kompānijām, un tāpēc perspektīvā ir jūras tirdzniecības sadarbība starp Neapoli un Latviju. Prezidente arī augstu novērtēja goda konsules Randas Gatas jau līdz šim ļoti aktīvo iesaisti dažādu sadarbības projektu īstenošanā, dibinot kontaktus starp uzņēmējiem, kā arī rīkojot Latvijas mākslinieku izstādes Neapolē.
Valsts prezidente trešdien apmeklēja arī Kapri salu, tikās ar vietējās pašvaldības amatpersonām, bet vakarā risinājās divpusējās sarunas ar Neapoles mēru.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!