• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viena diena kopā ar dziesmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2005., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

01.07.2005., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viena diena kopā ar dziesmu

1. un 2.jūlijā Rīgā viesosies UNESCO Izpildpadomes vadītājs Hanss Heinrihs Vrede un UNESCO ģenerāldirektora vietnieks kultūras jautājumos Munīrs Bušenaki, lai piedalītos starptautiskajā forumā “Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana un pārmantošana: jaunatne, izglītība un attīstība”.

Vizītes laikā plānots tikties ar Kultūras ministrijas, Ārlietu ministrijas un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvjiem, lai runātu par Latvijas aktivitātēm nemateriālās kultūras mantojumā, tai skaitā arī par Dziesmu un deju svētkiem.
Šajā laikā Rīga būs vēl dziedošāka, jo līdztekus IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem notiks Dziesmu diena, kas par svētku dalībnieku ļaus kļūt ikvienam. Arī UNESCO viesus Rīgas starptautiskajā lidostā Dziesmu dienas dalībnieki sveiks ar dziesmu.
Dziesmu dienas mērķis ir kuplināt svētku dalībnieku skaitu, jo katrs, kurš būs iedziedājies, varēs sevi dēvēt par daļu no lielā kopkora. Viens no idejas autoriem Andris Akmentiņš teic: “Mēģināsim Dziesmu svētku garu tā pamatīgi ievilināt arī tajos, kuri ikdienas steigā šos svētkus – vienu no lielākajiem dziedāšanas pasākumiem pasaulē – nemaz nepamana. Lai cilvēki, kuri parasti stāv pie skatuves un tikai klausās, arī kļūtu par dalībniekiem.”
Ikviens 1.jūlijā varēs apliecināt un attaisnot Latvijas tēla devīzi, kas izskan visā pasaulē – “Zeme, kas dzied”. Dziesmu dienas rīkotāji vēlas uzsvērt dziesmas vērtību, kurai pateicoties arī Vispārējie Latvijas dziesmu un deju svētki ir iekļauti UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā, un lieku reizi atgādināt, cik daudz var paveikt ar dziesmu.
A.Akmentiņš sola: “1.jūlijā Rīgā dziedās visur – tramvajā, autoostā, lidostā, kafejnīcās, viesnīcās, veikalos, uz ielas pie brīvajiem mikrofoniem.”

Kate Rūķēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!