• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No darba aiziet zvērināta notāre. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2005., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 1.jūlijā

Vēl šajā numurā

01.07.2005., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No darba aiziet zvērināta notāre

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 30.jūnijā, tikās ar zvērinātu notāri Ligitu Spradzi, kura ministri lūgusi atbrīvot viņu no zvērināta notāra amata pienākumu pildīšanas, sākot ar 2005.gada 1.jūliju.
Ministre ar L.Spradzi pārrunāja atlūguma iesniegšanas iemeslus. Notāre kā vienu no aiziešanas iemesliem minējusi Latvijas zvērinātu notāru padomes neefektīvo darbību notariāta darba uzlabošanā un prestiža vairošanā sabiedrībā. “Notariāts Latvijā ir maza Baltkrievija,” sarunā ar ministri atzina L.Spradze.
Viņa sarunā ar ministri pauda, ka, redzot Notāru padomes nespēju organizēt Notariāta likumā noteikto aktu un apliecinājumu reģistra elektroniskās versijas izveidi, pati pēc savas iniciatīvas ir izstrādājusi vienkāršu un ērti lietojamu elektronisko aktu un apliecinājumu reģistru.
Atlūgumu iesniegusī notāre ministrei lūdza viņas arhīvu nodot vai nu kādam notāram, kas pārceļas uz Rīgu strādāt viņas vietā, vai arī kādam no jaunajiem praktizējošiem notāriem.
L.Spradze apņēmusies savam pēctecim uzdāvināt arī pēc pašas iniciatīvas izstrādāto reģistra programmu.
S.Āboltiņa pauda nožēlu par to, ka L.Spradze nolēmusi aiziet no notāra amata, tomēr pieņēma viņas atlūgumu.
Pēc sarunas ar L.Spradzi ministre vērsīsies pie Notāru padomes, paužot satraukumu par L.Spradzes minētajiem iemesliem aiziešanai no notāra amata, jo tā ir tieša Notāru padomes darba kritika. Ministre cer, ka padome ņems vērā L.Spradzes ieteikumus notariāta darba uzlabošanai un pūles, lai Latvijas notariāts strādātu atbilstoši mūsdienu prasībām un atbilstoši latīņu notariāta pamatprincipiem, tas ir, notārs strādā klienta labā un interesēs; klienta intereses ir augstākas par notāra interesēm.
S.Āboltiņa ar nožēlu secina, ka Notāru padome no latīņu notariāta ir pārņēmusi un rūpīgi ievēro citu pamatprincipu – notāru skaits uz iedzīvotāju skaitu ir ierobežots.

Sandris Sabajevs,

tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!