• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - telefonsarunā ar ASV valsts sekretāri - atvadoties no EDSO misijas vadītāja - atvadoties no Indonēzijas vēstnieka - izsakot līdzjūtību Grieķijas tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2000., Nr. 339/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sadarbība Baltijas jūras reģionā - Eiropas nākotnei

Vēl šajā numurā

28.09.2000., Nr. 339/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— telefonsarunā ar ASV valsts sekretāri

Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai vakar, 27. septembrī, bija telefonsaruna ar ASV valsts sekretāri Madelaini Olbraitu.

Latvijas Valsts prezidente un ASV valsts sekretāre pārrunāja Latvijas un ASV attiecību jautājumus, tai skaitā politiskajā un militārajā jomā. Apspriesta abu valstu sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

V.Vīķe–Freiberga sarunā augstu novērtēja ASV valdības, kā arī valsts sekretāres personīgo ieguldījumu Latvijas valsts attīstībā un integrācijā NATO. Abas puses apmainījās viedokļiem par Latvijas Rīcības plāna dalībai NATO izpildi, kā arī par citām Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm. V.Vīķe–Freiberga un M.Olbraita apsprieda iespējas vērst plašumā Latvijas un ASV dialogu.

— atvadoties no EDSO misijas vadītāja

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 27.septembrī, atvadu vizītē pieņēma EDSO misijas vadītāju Latvijā Torstenu Ornu.

Sarunā tika novērtēta Latvijas un EDSO sekmīgā sadarbība. Prezidente pateicās EDSO un tās vadītājam Latvijā par ieguldīto darbu valsts demokratizācijas un reformu procesos.

V.Vīķe–Freiberga un T.Orns pārrunāja sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā. EDSO misijas vadītājs Latvijā atzīmēja Latvijas sasniegumus šajā jomā, kā piemēru minot Valsts valodas likuma pieņemšanu. Valsts prezidente uzsvēra, ka šis valodas likums nodrošina iespējas latviešu valodas attīstībai un atbilst vispārpieņemtām cilvēktiesību normām. Pēc V.Vīķes–Freibergas sacītā, Latvijas mērķis ir veidot harmonisku sabiedrību, integrējot tās locekļus caur dažādām sociālajām jomām — bērnu tiesību jautājumiem, sportu, sieviešu iesaisti sabiedrības vadībā, uzņēmējdarbībā, politikā u.c. Valsts prezidente arī atzīmēja, ka sarunā ar Ministru prezidentu ir interesējusies par Integrācijas programmas ātrāku īstenošanu.

— atvadoties no Indonēzijas vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 26.septembrī atvadu vizītē pieņēma Indonēzijas vēstnieku Latvijā Prasartu Mansavanu.

Prezidente pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu abu valstu attiecību veidošanā.

P.Mansavans uzsvēra straujo progresu, kāds saskatāms Latvijas attīstībā pēdējo gadu laikā, kā arī pauda savas valsts atbalstu Latvijas integrācijai kopējā Eiropas ekonomiskajā telpā.

Tikšanās gaitā pārrunātas politiskās un ekonomiskās aktualitātes Eiropas kontinentā un Dienvidāzijas reģionā.

— izsakot līdzjūtību Grieķijas tautai

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 27.septembrī, nosūtīja vēstuli Grieķijas prezidentam Konstantinam Stefanopulam, kurā Latvijas tautas un savā vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību sakarā ar traģisko Grieķijas prāmja katastrofu.

Prezidente lūdz nodot dziļus līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo tuviniekiem un draugiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!