• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Paplašināšana izmaksās 80 miljardu eiro". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2000., Nr. 339/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Paplašināšanos vairs nedrīkst atlikt"

Vēl šajā numurā

28.09.2000., Nr. 339/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Paplašināšana izmaksās 80 miljardu eiro"

Ārlietu ministrija, kā informē „Welt am Sonntag", ir aprēķinājusi, ka Eiropas Savienības paplašināšana no 2000. līdz 2006. gadam saistīta ar finansiālajām izmaksām 80 miljardu eiro apmērā. Tā var secināt no Vācijas Ārlietu ministrijas sagatavotā dokumenta.

Ārlietu ministrijas aprēķinātā summa ir sadalīta 58 miljardos eiro, kas pēc iestāšanās tiks izmaksāta jaunajām dalībvalstīm Austrumos, un 22 miljardos eiro, kas paredzēti tuvināšanās veicināšanai.

Dokumentā teikts, ka naudu izmaksās tikai tad, ja kandidātvalstis "izpildīs stingros ekonomiskos kritērijus". Ārlietu ministrijas analītiķi ir secinājuši, ka ES paplašināšanai uz austrumiem nav alternatīvas: "Vai nu Rietumi stabilizēs Austrumus, vai arī Austrumi destabilizēs Rietumus." Vācijai paplašināšana nodrošināšot "stratēģiskās pozīcijas Eiropas centrā".

Saskaņā ar ziņojumu Ārlietu ministrija lielākās izredzes Vācijai pēc ES paplašināšanās uz austrumiem saskata ekonomiskajā jomā. Dokumenta autori kā piemēru min "pasaules lielākā iekšējā tirgus izveidošanos" ar apmēram 500 miljoniem iedzīvotāju.

"Die Welt"

— 2000.09.18

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!