• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Somijas ārlietu ministru tikšanos Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas vadītājas piedalīšanos ASV Kongresa rīkotajā diskusijā Vašingtonā

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Somijas ārlietu ministru tikšanos Somijā

Ceturtdien, 30.jūnijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks darba vizītes Somijā laikā tikās ar Somijas ārlietu ministru Erki Tuomioju.
Amatpersonas apsprieda Eiropas Savienības (ES) aktuālos jautājumus. Attiecībā uz Eiropas konstitucionālo līgumu ministri apmainījās viedokļiem par līguma ratifikācijas gaitu ES dalībvalstīs un bija vienisprātis, ka valstu vadītājiem jāpārdomā un rūpīgi jāizvērtē radusies situācija, tomēr nav jāpārspīlē tās ietekme uz ES turpmāko attīstību.
Ministri konstatēja, ka diskusijas par ES finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam (budžetu minētajam laika periodam) iezīmējušas atšķirīgus dalībvalstu viedokļus par ES politikas prioritātēm un ekonomikas attīstības modeļiem, tomēr nevar apgalvot, ka ES būtu iestājusies dziļa krīze. Ārlietu ministri uzsvēra nepieciešamību aktīvi turpināt sarunas un vienoties par ES budžeta jautājumiem Lielbritānijas prezidentūras laikā.
Artis Pabriks ar Somijas kolēģi pārrunāja prioritātes Somijas ES prezidentūrai 2006.gada otrajā pusē. Amatpersonas uzsvēra vienotas ES ārpolitikas kā svarīga instrumenta nozīmi ES starptautisko pozīciju un ietekmes stiprināšanā.
Sarunā apspriesta arī Baltijas jūras reģiona attīstība. Tika uzsvērta reģionālo organizāciju ietvaros īstenotās sadarbības būtiskā loma kopēju pozīciju veidošanā ES un starptautiskās institūcijās.
Artis Pabriks saņēma Somijas puses atbalstu Latvijas pārstāvniecību tīkla paplašināšanai ārvalstīs – ministri vienojās tuvākā laikā apspriest iespējas kādam no Latvijas diplomātiem strādāt vienā no Somijas vēstniecībām ārvalstīs. Šajā sakarā Latvijas ārlietu ministrs informēja par nesen veiksmīgi noslēgto Latvijas un Spānijas sadarbības līgumu, kas paredz viena Latvijas diplomāta vietu Spānijas vēstniecībā Meksikā.
Pārrunāti arī ES un Krievijas attiecību jautājumi un Eiropas Savienības kaimiņu politika.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra Arta Pabrika preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!