• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā

EBREJI.PNG (111885 bytes)
Vakar, 4.jūlijā, Lielo sāpju dienā, pie nodedzinātās bijušās Rīgas horālās sinagogas memoriālā mūra. Attēlā no kreisās: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas ebreju reliģiskās draudzes valdes priekšsēdētājs (labojot 30.06. publikācijas kļūdu) Davids Kagans, Rīgas sinagogas rabīns Mordehajs Glazmans, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs (labojot 30.06. publikācijas kļūdu) Arkādijs Suharenko, Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāja vietnieks Benjamins Kaims.
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā, Rīgā pie 1941.gadā nodedzinātās sinagogas pamatiem notika piemiņas pasākums.
Piemiņas pasākumā piedalījās arī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, integrācijas ministrs Ainārs Latkovskis, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, Izraēlas vēstnieks Latvijā Garijs Korens, Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks, Eiropas Komisijas pārstāvis Endrū Rasbašs, Saeimas deputāti, ārvalstu vēstnieki un citas amatpersonas.
Uzrunājot cilvēkus, kas bija pulcējušies, lai godinātu holokausta upuru piemiņu, Valsts prezidente teica, ka pati ļaunuma sakne rodama domā, ka jau no dzimšanas vai piederības kādai ideoloģijai daži pelnījuši cilvēka cienīgus likumus, toties citus ir tiesības izstumt no cilvēku kopības. Šādu domu mēs nedrīkstam pieļaut, kaut arī tā dzimst ar sīkiem aizspriedumiem, noraidot citādo, tomēr tā viegli pārvēršas asiņainos konfliktos un sistemātiskā genocīdā.
Latvijas valsts vārdā prezidente pauda visdziļāko līdzjūtību un cilvēcisku solidaritāti ebreju tautai par tās ciešanām.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!